RIPOSTER

Így derítsd ki, mennyire biztonságos a jelszavad!

Egy internetes kalkulátor most megmutatja, hogy a beírt jelszót mennyi idő alatt lehet feltörni. Ha a számláló csak pár percet mutat, érdemes azonnal jelszót változtatni!
címkék:

A %% már beszámolt róla, hogy egy orosz hackernek sikerült megszereznie több millió felhasználó nevét és jelszavát, korábban pedig a Gmail-levelezőrendszer több ezer jelszava szivárgott ki. Ezek az esetek bizony elgondolkodtatják az embert, hogy a saját jelszava vajon mennyire biztonságos.

Egy külföldi internetes oldal most egy olyan kalkulátort készített, ahova ha beírjuk a most használt jelszavunkat, azonnal kiderül, hogy a próbálgatásos módszerrel milyen rövid idő alatt lehet feltörni. Az oldal a BetterBuys nevet viseli, ám aggodalomra semmi ok, ugyanis

a rendszer nem fogja tudni párosítani a beírt karaktereket az adott felhasználónévhez!

Teszteltük a rendszert, a sokak által használt 123456 percek alatt feltörhető, ahogy a jelszó vagy a password is. A fenti kép szerint a kalkulátor a Media! jelszót 886 360 évezred alatt törné fel, így biztosan nem kell aggódni, hogy a következő száz évben meg lehetne hackelni az ezzel a jelszóval működő rendszereket.

Ha kíváncsi vagy, hogy mennyire biztonságos a jelszavad, kattints a BetterBuys oldalra!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?