RIPOSTER

Gerinctelen csaló: beborítékoltatta a nagyszülőkkel az ékszereket!

Szinte már mindenki hallott az unokázós csalókról, mégis van, akit még át tudnak verni. Az időseket az éjszaka közepén hívják, hogy félálomban könnyebb legyen őket átejteni...
  • Szerző: Ripost

Egy unoka mesélte el, hogy a közelmúltban  a nagyszüleit vágták át. Az idős házaspár már rég aludt a zuglói lakásban, amikor megcsörrent a vezetékes telefon. Egy ismeretlen szólt bele, és rendőrként mutatkozott be, majd azt mondta:

"Azért hívom önöket, mert a fiukat komoly baleset érte..."

A bácsi akkor követett el hibát, amikor ezt a kérdést tette fel:

"A Kareszt?"

Ezt nem szabad, mert a csalónak segít: már tudja áldozata fiának nevét:

"Igen, a Kareszt. Várjon, adom a feleségét"

– azzal egy nőt adott az unokázós csaló a telefonhoz.

A nagypapának félálomban és lesokkolva nem tűnt fel, hogy nem a menyével beszél. Így a nő kérhetett tőle, amit akart. Meg is tette: azt kérte, hogy szedjék össze az aranyat és a készpénzt a házban, hogy ki tudják engesztelni a családot, akikkel balesetezett a fiuk.

Az idős pár azonnal összeszedett mindent, külön borítékba a férfi- és női ékszereket, meg közel 300 ezer forintnyi készpénzt, majd a nagypapa levitte a lakásból, hogy átadja a "rendőrtisztnek", aki a ház előtt várt rá.

Közben a 78 éves nagymama rájött, hogy valami nincs rendben, így felhívta fiát, hogy mi van vele, mi történt.

A férfi telefonon megnyugtatta, hogy minden rendben, otthon van.  Az asszony ekkor rájött, hogy kifosztották őket. Fia nagyjából 5 percen belül megérkezett, és közösen kihívták a rendőröket.

A rendőrök a környéken 3 hasonló csalót kaptak el, de azt, aki elvitte a nagyszülők értékeit, pont nem sikerült.

A házaspár unokája arra kér mindenkit:

"szóljatok idős szüleiteknek, nagyszüleiteknek, hogy ne érje készületlenül őket! Csak az a baj, hogy az én nagyszüleim is hallottak előtte a cselről, mégis hittek a tolvajnak. Nem szabad senkinek hinni!"

És ezeket olvastad már?