RIPOSTER

Dunai hajóbaleset: elindult a Clark Ádám daru, lezárták a hidakat

Az úszódaru fogja kiemelni az elsüllyedt turistahajót a Dunából, a Margit híd és az Árpád híd alatt fog áthaladni.
  • Szerző: Ripost

Pénteken 14 órától lezárták az Árpád hidat és a Margit hidat, amíg alattuk átmegy a Clark Ádám úszódaru - írja a rendőrség. Amint átmegy a daru, amely a múlt szerdán hajóbalesetet szenvedett Hableány roncsait fogja a felszínre hozni, a lezárást feloldják.

Az Index tudósítása szerint a Margit híd felett helikopter köröz, és kettő óra után elkezdték a gyalogosokat leterelni a hídról, ugyanez történt néhány perccel kettő után az Árpád hídon is, ahol a gyalogosoknak és a bicikliseknek tiltották meg először, hogy felmenjenek a hídra, de autók még járnak a hídon.

Az úszódaru az újpesti vasúti híd alatt kelt át kettőkor és a Népsziget mellett halad el.

A portál információi szerint már pénteken meg is érkezik a helyszínre, de egyelőre még nem kezdik meg a Hableány kiemelését, csak azután, ha az előkészületek befejeződtek.

Az MTI közlése szerint a Szent Flórián tűzoltóhajó manőverezi majd a Clark Ádám úszódarut a Hableány közelébe - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) helyettes szóvivője péntek délután az MTI-t.

Kolozsi Péter elmondta, hogy a holttestek kiemelése, rendőröknek átadása és a mentőbúvárok biztosítása is az FKI feladata lesz. Mindeközben a katasztrófavédelem és a rendőrség mentőkutyái a Duna partján keresik majd a holttesteket.

A tűzoltóhajó legénysége az úszódaruval többször hajtott végre próbamanőverezéseket, tekintetbe véve a Duna jelenlegi, a megszokottnál is nagyobb sodrását. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság több különleges szolgálata is támogatja a műveletet a helyszínen.

Frissítve: 15 óra előtt pár perccel a Clark Ádám úszódaru sikeresen áthaladt a Margit híd alatt. Most éppen végső helyére próbálják manőverezni...

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?