RIPOSTER

Botrány a kiskőrösi iskolában: az igazgató se akarta elhinni a látványt

Az egyik szülőnek írt leveleit az iskola diákja meghamisította és úgy adta át az édesanyjának, hogy azt higgye: jó tanuló.
  • Szerző: Ripost

Az egyik kiskőrösi iskola igazgatója január 14-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki az általa írt levelek tartalmát meghamisította.

Kiderült, hogy az igazgató még tavaly decemberben az egyik diák édesanyjának két hivatalos levelet írt, mert a tanuló az aktuális tanévben 30 órát meghaladóan hiányzott. Az ajánlott küldeményeket mindkét esetben a fiatal lány vette át, és a borítékokat továbbította is a címzettnek.

Édesanyja a kézhez kapott – helyesírási hibáktól hemzsegő – levelekben már azt olvashatta, hogy a lánya iskolai versenyeken vett részt, a tantárgyakból jól fejlődik, illetve a továbbiakban is számítanak rá az elkövetkezendő vetélkedők, iskolai rendezvények során. A magánokiratnak minősülő írásokat az édesanya az iskola több tanárának is megküldte e-mailben, így próbálta igazolni azt, hogy lánya aktív tagja a tanulói közösségnek. A borítékok tartalma végül eljutott az igazgatóhoz, aki meglepődve látta az iratok alján a meghamisított névaláírását.

A nyomozás során kiderült, hogy az eredeti – a szülőt a hiányzásról tájékoztató – leveleket a 18 éves lány cserélhette ki az őt méltató irományokra. A rendőrök a diákot hamis magánokirat felhasználása miatt kihallgatták.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság lezárta a nyomozást, és az ügyet a napokban átadta az illetékes ügyészségnek - írja a police.hu.

És ezeket olvastad már?