RIPOSTER

Betelt a pohár: nyolcvan nyugdíjas állt sorban feljelentést tenni

Egészségügyi termékek tucatjait foglalta le a rendőrség, miután Kaposváron is rengeteg nyugdíjas tett feljelentést. A somogyi cégnek ugyanaz a tulajdonosa, aki Miskolcon egy hasonló céggel verte át a nyugdíjasokat - ott is rengeteg feljelentés érkezett.
  • Szerző: Ripost

Mindössze három hónapig volt nyitva Kaposvár belvárosában az az üzlet, ahol ugyanazzal a módszerrel verték át a nyugdíjasokat, mint amiről lapunk korábban már beszámolt.

Halállal riogatják az időseket

Ingyenes szűrővizsgálatra hívják be a beteges, idős embereket, majd ott azt mondják nekik, hamis eredményekre hivatkozva, hogy hamarosan meghalnak, ha csak meg nem vesznek súlyos százezrekért egy bizonyos terméket. Gondolkodásra nem hagynak időt, szinte kiterelik az áldozatot az épületből, kocsiba ültetik és már viszik is haza a pénzért. Mindig az adott város központjába mennek, olyan nevet választanak maguknak, ami azt az érzetet kelti, hogy gyógyítással foglalkoznak.

Százezrekért sóznak rájuk filléres termékeket

A %% úgy tudja, csak Somogy megyében 80 feljelentés érkezett. A cég MSZ-Doktor Trend Kft. néven adott nyugtát a nyugdíjasoknak több százezerbe kerülő, egyébként filléreket érő, „egészségmegőrző termékekről”. A cég

tulajdonosa az a horvát származású Ignac Biljana, akié a Vital Risk Kft., amely egy másik céggel együtt Miskolci Közérzetjavító fantázianév alatt működött

pár hónapig, és szintén rengeteg károsultat hagyott maga után – az ügyben sok rendőrségi feljelentés érkezett. Úgy tudjuk, a borsodi eseteket a rendőrség összevonta a Somogy megyeiekkel, és most igyekeznek megtalálni az összefüggést.

Országos céghálóval verik át a nyugdíjasokat

A %% felderítette az egész céghálót: a Miskolci Közérzetjavító Kft. például bizonyíthatóan az egykori Vero-Centrum jogutódja. Innen pedig már egyenes út vezet Fejér és Heves megyéhez, az ebben a két megyében működő cég ügyvezető igazgatóját, M. Gergely Máriót korábban már le is tartóztatta a rendőrség, jelenleg előzetesben van. A %%-ban már beszámoltunk róla, hogy a férfi bizonyíthatóan szoros barátságot ápol több másik, a Vero-Centrum utódjaként működő cég vezetőjével, akik például Dunaújvárosban hagytak károsultakat maguk után.

Tehetetlen a fogyasztóvédelem

A %% arra figyelmeztet mindenkit, hogy ha ingyenes egészségszűrésre hívják, alaposan járjon utána, hogy milyen cégtől telefonálnak. Fontos tudni, hogy a kamu szűrővizsgálat után egy jogilag „üzletnek” számító helyiségben árulják a termékeket, ezért nincs 14 napig visszalépés az ügylettől úgy, mint a termékbemutatók esetében. Így a vásárlás után a károsult egyetlen lehetősége a rendőrségi feljelentés, a fogyasztóvédelem tehetetlen az ügyben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?