RIPOSTER

Beteg gyermekeket fuvaroz szüleihez a jótékony magyar taxis szenteste

Egy szegedi taxis felajánlotta, hogy karácsonykor kisgyereket fuvaroz haza a kórházból, ha a szüleiknek nincs pénzük útiköltségre.

Rengeteg gyereknek fog örömet okozni egy szegedi taxis, aki úgy döntött: karácsonykor ingyen hazafuvarozza a kórházból azokat a kis betegeket, akinek a szülei nem tudnák kifizetni az útiköltséget. Berinszki Zoltán természetesen azokra a kicsikre is gondol, akik valamilyen oknál fogva nem hagyhatják el a klinikát, hozzájuk a családtagokat vinné be jótékony taxis. A lényeg, hogy szenteste együtt legyenek a családok.

Tudom, milyen borzasztó egy gyereknek, ha karácsonykor benn kell maradnia a klinikán

– mondta a Délmagyarnak Berinszki Zoltán, aki személyes indíttatás miatt szeretne segíteni. A kislánya 2006 végét a kórházban töltötte, lebénult egy vírus miatt.

Benn kellett töltenie az ünnepeket a klinikán. Azon a szilveszteren nagy bulit szerveztek a Kárász utcán, ahol rengeteg lufi volt. Másnap reggel a szervezőktől elkértem a még ép léggömböket. Volt vagy negyven. Tele volt velük a taxim. Bevittem a kislányomnak a klinikára. Õ pedig szétosztotta a kis betegtársai között. Soha nem felejtem el azokat a mosolygós kis arcokat – mondta könnyeivel küszködve a jótékony apuka.

Berinszki Zoltán szeretné országos mozgalommá szélesíteni az akcióját. Már egy másik szegedi taxis és néhány magánszemély is csatlakozott hozzá, valamint egy debreceni és egy fővárosi kollégája is felajánlotta a segítségét. A Facebookon néhány napja létrehozta a Taxisok a gyermekekért nyílt csoportot, oda várja a felajánlásokat és a kéréseket. Várja a %% szerkesztősége is azon taxisok jelentkezését, akik csatlakoznak a karácsonyi mozgalomhoz: [email protected]media.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?