RIPOSTER

Baltával esett feleségének a debreceni férfi

A debreceni férfi ellen vádat emeltek a kegyetlen gyilkosság miatt. Az egészet jó előre kitervelte.
  • Szerző: Ripost

A durva, agresszív természetű férfi már régóta élt feleségével, két gyerekük is született. Az apa azonban verte a gyerekeket, a törvénnyel is többször meggyűlt a baja emiatt.

A gyerekeket évekig a rokonaik nevelték, a szülőkkel nem is tartották a kapcsolatot. A debreceni közös családi házban csak a házaspár élt. A férj évekig terrorizálta és verte feleségét.

A gyenge és visszahúzódó asszony ezt eltűrte, senkitől sem kért segítséget. A férje azt sem engedte neki, hogy az időközben felnőttkorúvá vált gyermekeivel tartsa a kapcsolatot.

2015-ben az anyával a lánya vette fel a kapcsolatot. Ekkor az asszony sérüléseiről orvosi látleletet vetettek, a férjet pedig feljelentették. A járásbíróság távoltartást rendelt el. Az asszony pedig hivatalosan is elindította a válást.

A férfi a távoltartást nehezen viselte és nem tudta elfogadni, hogy válásuk esetén a közös házuk jelentős része az asszonyé lesz. Baráti körében ezt többször is hangoztatta és kijelentette, hogy akkor a feleségét megöli és a házat is felgyújtja.

2016. január 22-én az átmenetileg máshol lakó férfi néhány műszert akart a házból elvinni, ezért felesége oda beengedte. Miután a férfi meggyőződött arról, hogy a házban rajtuk kívül senki sincs, az egyik szobában veszekedni kezdett a nővel, majd arcul ütötte.

Az asszony az ágyra esett és fekve maradt. Az őrjöngő férfi a kazánházból hozott egy baltát és azzal kétszer nagy erővel megütötte a nő fejét. Az asszony koponyacsontja összetört és azonnal meghalt.

A férfi a holttestet papírral letakarta és meggyújtotta, majd a műhelyben öngyilkosságot kísérelt meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen vádat emelt a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban életfogytig tartó fegyházat és közügyektől eltiltást kértek ellene – tájékoztatott dr. Pocsai Edit főügyész.

És ezeket olvastad már?