Létrehozva: 2016.07.20.

Az édesanya sem tudta megvédeni lányait a kegyetlen pilisi apától!

Börtönbe kerülhet az a férfi, aki rendszeresen alázta, fenyegette gyermekeit. Egyikükre az asztalt is ráborította, amikor veszekedtek.

Szerző Brenner Balázs

Elhanyagolta, fenyegette és kegyetlen módon bántalmazta lányait egy pilismaróti apa, aki ellen most emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség. A férj rendszeresen lerészegedett, az italtól erőszakossá vált, így a családban folyamatos volt a feszültség és a rossz hangulat. A szerdán kiadott ügyészségi vádirat szerint a férfi nevelési feladatait folyamatosan elhanyagolta, lányait rendszeresen megalázta, naponta durva szavakkal szidta őket.

Nem volt ritka, hogy leköpte a lányait a részeg apa!

Egyik alkalommal a férfi ismét ivott és kiabálni kezdett a kisebbik lányával, azzal vádolta, hogy ellopta húszezer forintját. A lány a lakás másik részébe rohant, de az apa így is folytatta a fenyegetőzést, az ordibálást. A nagyobbik lány többször kérte az apját, maradjon csendben, mert zavarja őt a tanulásban. Ekkor a férfi odalépett az asztalához és ráborította a lányra.

A rettegésben élő édesanya hiába próbálta csillapítani az agresszív férjét, az tovább folytatta a kiabálást és akkorát vágott a lánya hátára, hogy a védtelen gyermek egyből összeesett. Az ügyészség szerint a fiatal nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyerekek szorongtak, féltek az apjuktól, iskolai teljesítményüket az állandó stresszt jelentő családi élet rombolta, érzelmi sérüléseket szenvedtek

- tájékoztatott dr. Reszl Ildikó főügyész, aki hangsúlyozta, hogy az ügyészség letöltendő börtönt javasol a kegyetlen apának.

A Büntető törvénykönyv kimondja, hogy a kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi vagy erkölcsi fejlődését veszélyezteti, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Szerző Brenner Balázs

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-