RIPOSTER

Átverte egy szélhámos a magyar mentőket, mégis életet mentettek

A budapesti mentőkhöz érkezett csütörtökön hamis bejelentés, ők a helyszínre is mentek, ott viszont valami egészen más várta őket.
  • Szerző: Ripost

Ma már nem gyakori, hogy a mentőket vaklármához riasztják, de csütörtökön még szerencsésen is alakult egy valótlan segélykérés.

Egy utcán összeesett férfihez kért segítséget egy “tréfás kedvű” bejelentő a fővárosban. Azonnal esetkocsit indítottak a Központi Mentésirányítás munkatársai, ami percek alatt a helyszínre is ért. Hamar kiderült, hogy senki nem várja őket az üres kertvárosi utcán, így ismét riaszthatóvá vált az egység.

Ezzel egy időben, ugyanabban az utcában, egy szívbeteg nő lett rosszul, ahova azonnal továbbították az éppen akkor felszabadult esetkocsit. A mentésirányító vonalban maradt a bejelentővel, a segítség pedig pillanatokon belül meg is érkezett a valós vészhelyzethez. Egy kritikus állapotú beteg ellátását kezdhették meg így azonnal a mentők, ami végül sikerre vezetett és a gyors ellátásnak köszönhetően az asszonyt stabil állapotban vihették kórházba - számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?