RIPOSTER

Áttörés jöhet a soroksári gyilkosság ügyében, ezt állítja az elmeorvos

Az elkövetőt öt évvel a kegyetlen gyilkosság után találták meg a rendőrök, most pedig megszületett az elmeorvosi szakvélemény is.
  • Szerző: Ripost

Hét hónappal az elfogása után elkészült a soroksári kocogó nő megölésével gyanúsított férfi elmeorvosi vizsgálata.

Ez a szakértői vélemény alapvetően befolyásolja az ügy végkimenetelét, hiszen amennyiben a rendőrség által kirendelt igazságügyi orvos szakértő azt állapítja meg, hogy a bűncselekmény elkövetésekor a 41 éves R. Szilveszter kóros elmeállapotban szenvedett, akkor nem büntethető, és a bíróság csak kényszergyógykezelést rendelhet el vele szemben. 

A Blikk információi szerint a pesterzsébeti férfit kétszer is megvizsgálta a szakértő, egy hosszú beszélgetésen kívül több tesztet is ki kellett töltenie. A lap úgy tudja, hogy utóbbinál R. Szilveszter nem volt igazán együttműködő, a legtöbb ábrához, amiket fel kellett volna ismernie, annyit írt, hogy egy paca, amit lát. Mintha a bolondját járatta volna az orvosokkal, nem igazán foglalkoztatta a dolog. R. Szilveszter a bűncselekménnyel kapcsolatos kérdésekre sem hajlandó válaszolni.

"Védencem elmeállapotát az orvos szakértő normálisnak minősítette, miközben megállapította, hogy többféle személyiségzavarban is érintett lehet. Számomra kétségeket vet fel az elkészült vélemény, ezért a bíróságon indítványozni fogom egy újabb vizsgálat elvégzését" – közölte a Blikk megkeresésére dr. Lichy József ügyvéd. 

A férfi áldozata, Krisztina 2013. szeptember 25-én kora este futni indult soroksári otthonából. Mivel a rendszeresen kocogó nő a szokott időpontban nem ért haza, fia és férje a keresésére indult. A kétségbeesett családtagok közben a rendőrséget is értesítették. Nem sokkal később a rendőrök megtalálták az édesanya holttestét, pár kilométerre az otthonuktól. Krisztinát gyilkosa brutálisan megverte, majd megfojtotta egy zsineggel.

Az elkövető utáni hajsza öt évig tartott. Áttörés az ügyben tavaly szeptemberben történt, a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a helyszínen rögzített anyagmaradványok és az akkor már öt éve börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája között. A férfi azóta sem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A lap szerint R. Szilveszter – ahogy a szabad életben – a börtönben sem beszél igazán senkivel. Kint is remeteként élt, egyetlen kapcsolattartója sincs, aki látogatná a rácsok mögött. Televíziót nem néz, az idejét olvasással üti el. Falja a krimiket, más téma nem igazán érdekli.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?