RIPOSTER

A migrációs válság folyamatos Trianon

A Nemzeti Fórum rendíthetetlen szövetségese a Fidesz-KDNP-nek, amely kétharmados többségével az egyetlen, a migrációs válságnak ellenállni tudó politikai erő - mondta Lezsák Sándor, az egyesület elnöke szombaton, Budapesten.
  • Szerző: MTI

Az Országgyűlés fideszes alelnöke a Nemzeti Fórum közgyűlésén felszólalva úgy fogalmazott, hogy

a migrációs válság folyamatos Trianont jelent Európának, egy hidegháború utáni újabb olyan nagyobb korszakot, amely szintén kulturális, ember- és területáldozatokkal járhat.

Lezsák Sándor szerint ebben a válságban csak a kormánypártokra lehet számítani, mert az ellenzék a "politikai kapuzárás előtti pánik" jeleit mutatja, "kiszuperált politikusai" pedig csak azzal foglalkoznak, hogy helyet találjanak maguknak a hatalomban.

A politikus olyan nemzetépítő mozgalomként jellemezte a Nemzeti Fórumot, amely a lakiteleki nyilatkozat szellemében segíti a Fidesz-KNDP kormányzását.

Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (Retörki) főigazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, 1990-ben az MDF nem véletlenül nyerte meg a rendszerváltó akarat mérkőzését, ugyanakkor később

"euroatlanti mámorban és nyugati diktátumok közepette" eltávolodott eredeti, Lakitelken megfogalmazott szándékától.

A párt sorsa "Dávid királynő" idején pecsételődött meg végleg, amikor "az MDF-et kizárták az MDF-ből".

Ezt követően született meg a Nemzeti Fórum, amely nem erőltette a párttá alakulást, hanem egyesületként lelt otthonra a Fidesz-KDNP pártszövetségnél.  

Az MDF alapítóelnöke a történelem legszínvonaltalanabb ellenzékének nevezte a jelenlegit,

ugyanakkor arra figyelmeztette a hallgatóságot, nem árt vigyázni, mert bár kicsik és jelentéktelenek, nyugati támogatóik nagyok és erősek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?