RIPOSTER

A kegyetlen gyilkost nem temeti el családja, ez a holttest sorsa

A kisfiú kegyetlen gyilkosa a napokban vesztette életét a börtönben, de családja nem is látogatta őt.
  • Szerző: Ripost

Holtában is valóságos népharag zúdul Szita Bence kegyetlen gyilkosára. Bogdán József halálhírét gúnyos megjegyzésekkel, nem titkolt örömmel fogadták az emberek, egyesek odáig mentek: Bence átka sújt le sorozatban a gyilkosokra. Ismeretes, a kisfiú mostoháját, Polcz Erikát is súlyos betegség vitte el a rácsok mögött 2017 januárjában.

A Bors információi szerint Bogdánt a börtönben sem látogatta a családja, és temetéséről sem kívánnak gondoskodni.

"Keresem a testvéremet. Van egy lányom, de ő külön életet él, dolgozik, az édesanyám ne­velte. Egy unokám is van, de nem láttam még" – mondta korábban a lapnak egy börtön­interjúban Bogdán. Mivel a család nem je­lentkezik, a férfi elhantolásáról a helyi – jelesül a tököli – önkormányzat gondoskodik.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a konkrét esetről nem nyilatkozhat, annyit azonban általánosságban el­mondott: ha nincs az elhunyt eltemettetésére köteles személy, vagy olyan, aki azt vállalná, a büntetés-végrehajtási intézet a halálesetet nyolc napon belül bejelenti az illetékes anyakönyvvezetőnél és megkeresi az illetékes önkormányzatot a köztemetéssel kapcsolatos intézkedések megtétele érdekében.

A férfi tüdőrákban hunyt el, utolsó heteit fájdalmak közt töltötte, ahogyan tettestársa, Polcz Erika is. Feltűnő, hogy mindkét, tényleges életfogytiglani börtönre ítélt gyilkos ugyanabban a kórban halt meg, szakemberek szerint ez aligha valamilyen „átok” hatása, jóval inkább pszichés hátterű lehet a halálos betegség kialakulása.

"Tény, hogy a lelkiállapot hatással van a testünkre, fizikai működésünkre. Alapvetően már a stressz is befolyásolja a fizikai állapotunkat, a börtön pedig egy fokozott terheléses állapot, egy olyan rizikótényező, aminek következtében nagyobb az esélye a daganatos betegség kialakulásának" – magyarázta Makai Gábor pszichológus.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?