Létrehozva: 2017.11.25.

207 000-re nőtt az orvosok bére. No és az ápolók?

Meghökkentõ számokról beszélt a parlamenti államtitkár. Meglepõen magas béremelések az egészségügyben. Ilyen még nem volt.

Meglepő, de igaz. Alig valamivel több, mint egy év alatt 207 000 forinttal nőtt az orvosok bére!  Tavaly 107 000, idén újabb 100 000 forintos béremelést kapnak. Az ápolók sem panaszkodhatnak a tavalyi 26,5 százalékos emelkedés után egy újabb, 12 százalékos többlet várható.

A jövő héten kezdik utalni az egészségügyi dolgozók megemelt béreit - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  parlamenti államtitkára.

    Az államtitkár emlékeztetett, a kormány döntése nyomán mind az orvosoknak, mind pedig az ápolóknak november elsejétől megemelkedett a bére,  és azt december elején már kezdik is utalni.


    Az orvosok esetében a múlt évi 107 ezer forintos emelés után idén egy újabb, 100 ezer forintos többlet jelentkezik a decemberi fizetésükben. Az ápolóknál a tavalyi 26,5 százalékos emelkedés után egy újabb, 12 százalékos többlet várható - tette hozzá.


    Az államtitkár közlése szerint egy több éve munkaviszonyban álló szakápoló alapbére 2010-ben 91 400 forint volt, ez most novemberben 183 ezer forintra emelkedett, míg egy 19-21 éve a szakmájában dolgozó szakápoló alapilletménye a 2010-es 106 ezer forintról, 209 814 forintra nőtt.

 


    A jövő évben további 8, majd 2019-ben újabb 8 százalékkal emelkedik az ápolók és a szakdolgozók bére, így összesen - a négy év alatt - 65 százalékkal lesz több a bérük - mutatott rá.


    A szakvizsgával nem rendelkező orvosok és gyógyszerészek bére 50 ezer forinttal nőtt novembertől, míg a védőnők is 33 ezer forintos bérpótlékban részesülnek.


    A mentődolgozók bére a novemberi emelésen felül a jövő év elejétől további 10 százalékkal nő majd, ami 2016 és 2018 között átlagosan 67 százalékos béremelést jelent.


    Rétvári Bence elmondta azt is, hogy a kormány az elmúlt években összességében 400 milliárd forintot költött az egészségügyi dolgozók béremelésére.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-