Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2022.11.21.
Módosítva: 2022.11.21.

Meghalt Bábel István, zárva a Pléh-csárda

Kedden temetik az alapítót, emiatt november 22-én nem nyitnak ki.

Szerző Ripost

Hiába zarándokoltak el éhes gyomorral az emberek a XV. kerületi Kolozsvár utcai piacot jócskán meghaladó hírű Pléh-Csárdához az emberek november 21-én, hétfőn: zárt ajtókat találtak. A Pléh-csárda ugyanis bezárt – két napra. Az ok szomorú: a vendéglátóegység alapítója, Bábel István november 9-én, 67 évesen hunyt el, temetésére november 22-én Kecskeméten kerül majd sor. A hely a temetés miatt hétfőn és kedden zárva tart. 

Fotó: Czerkl Gábor / Ripost

Szerdától viszont újra várja vendégeit a vendéglő, mely többek között a gigantikus rántott húsokról volt híres, no meg Bábel Istvánról, aki igazi egyéniségként vitte a helyet. Fél kilós rántotthús itt az átlagos méret.  Akiknek viszont sok az étel, megfelezik ebédlőtársukkal, vagy elcsomagoltatják egy részét, de az biztos, itt nincs fél adag. Mint ahogy István is mondta: 

Nincs fél adag, ne szórakozzunk már! A Mercedes-szalonban adnak fél autót?

Jó hír az étkezde szerelmeseinek, hogy Sárkány Tamás tulajdonos kijelentette: nem fog változtatni a szokásokon, ami az étel minőségét és méretét illeti. Elmondása szerint sok mindent Bábel Istvántól, Pistitől tanult, így ezt a tudást viszi tovább.

Fotó: Bánkúti Sándor

A vendéglő falait vaslemezek borítják, ami alapján Bádog Gundel néven is emlegetik a Pléh-csárdát. 

fotó: 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek