Létrehozva: 2017.06.08.

Botrány a bíróságon: Újságírókra támadt a zalai nő kegyetlen gyilkosa

Életfogytiglant kapott az a 30 éves férfi, aki tavaly júniusban halálra vert egy otthonában alvó idõs asszonyt, majd kirabolta.

A férfi a rá nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztésből legkorábban 27 év után kerülhet feltételesen szabadlábra. A több tucatnyi jelen lévő hozzátartozó közül többen is bekiabálással és a bíró szidalmazásával zavarták meg az ítélethirdetést csütörtökön, emiatt néhányuknak el is kellett hagyniuk a tárgyalótermet, de a vádlott maga is félbe akarta szakítani a döntés indoklását.

Az ítélethirdetés után a vádlott hozzátartozói bántalmazni próbálták az épületből távozó újságírókat és operatőröket, ebben a biztonsági őrök akadályozták meg őket.

A rablógyilkosság előzményeit felidézve a bíró kifejtette: a többszörösen büntetett előéletű férfit 2016 júniusában elhagyta az élettársa az állandó vitáik és a tettlegességig fajuló veszekedéseik miatt. A kapcsolat helyreállításáért a munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkező 30 éves férfi mindenáron pénzt akart szerezni. Június 25-re virradóra felfeszítette egy zalaegerszegi lakóház bejárati ajtaját, ahol egyedül élt egy 68 éves asszony.

A férfi az udvarból behozott vascsővel kétszer az ágyában alvó nő fejére sújtott, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy perceken belül meghalt. Ahogy a %RIPOST% korábban beszámolt róla, az elkövető felforgatta az egész lakást, hogy értékekhez jusson, és magához vette az asszony otthon tartott 90 ezer forintját.

A holttestet több mint egy héttel később fedezték fel, miután a szomszédoknak gyanús lett, hogy nem látnak mozgást a házban és az udvarban.

A vádlott a bírósági eljárás kezdetén még tagadott, később azt állította, hogy ismerősei kényszerítették arra, menjen be a ház udvarába lopni. A tárgyaláson végül bevallotta, hogy a házba is behatolt, de azzal védekezett, hogy a lelepleződéstől tartva, ijedtsége miatt sújtott le az asszonyra. Ezt a vallomását a bíróság azonban nem látta bizonyítottnak.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de az egyelőre nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezni kíván.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Izrael elindította a támadást, véres összecsapások folynak, hatalmas a pusztítás

origo.hu

Döbbenetes fordulat: az Egyesült Államok bevonulhat Ukrajnába

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami az egész országra lesújt

magyarnemzet.hu

A Fidesz ezeken a településeken visszaveheti az irányítást

ripost.hu

Kőkemény kvíz: akár 160 is lehet az IQ-d, ha ebből 6-ot eltalálsz

vg.hu

Új magyar légitársaság a láthatáron? A semmiből megjelent a titokzatos Hungary Cargo Airlines

origo.hu

Mégis egy pár lehet a Házasság első látásra két sztárja - kép

travelo.hu

Derékig érő vízben ragadott magával egy brit turistát a cápa

ripost.hu

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.baon.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-