Létrehozva: 2023.07.11.

Kozma atya: Imádkozzunk a békéért a NATO-csúcs idején!

A NATO-csúcstalálkozó helyszínének, Vilniusnak és az időpontnak is különleges üzenete van. Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója szerint minden imádság hozzájárulhat az emberéleteket követelő háború befejezéséhez.

Egy érdekes üzenetre hívta fel a Ripost figyelmét Kozma Imre atya, amivel ő maga is egyetért. Az interneten terjed Vereckeiné Piroska levele, és különleges összefüggésekre világít rá.

Kozma Imre atya Ferenc pápával: mindketten a béke elkötelezett hívei. Fotó: maltai.hu

A NATO csúcstalálkozót Vilniusban, Litvánia fővárosában tartják júlis 11-12-én, és mind a helyszínnek, mind az időpontnak jelentősége van, bár lehetséges, hogy erre a szervezők nem is gondoltak. A csúcstalálkozó első napja, július 11. Szent Benedek apát, Európa fővédőszentjének az emléknapja. Nursiai Szent Benedek, aki 480 körül született, a bencés rend alapítója és regulájának kidolgozója, 1964-ben VI. Pál pápa a nyugati szerzetesség alapítójaként és az európai szellemiség alakítójaként nyilvánította Európa védőszentjévé.  

Vilnius pedig az Isteni Irgalmasság eredeti kegyképének őrzője, ezáltal az isteni irgalmasság kegyelmi helyszíne is. Az eredeti kegykép az egykori Szentháromság templomban található, az isteni irgalmasság szentélyében, ahol folyamatosan, egész napos szentségimádás van.

 

Az Isten Irgalmasság kegyképnek különös története van

A kegyképnek különleges története van. Szent Fausztina egy ideig Vilniusban élt és 1934-ben az ő látomása alapján festette meg a képet egy vilniusi festő, Eugeniusz Kazimirowski. Csakhogy a kép Fausztina nővért elszomorította. Így írt erről naplójában: „Midőn a képet festő művésznél voltam, és láttam, hogy Jézus képe nem olyan szép, mint amilyen ő a valóságban, ez nagyon elszomorított, de bánatomat elrejtettem a szívembe. (...) Otthon azonnal bementem a kápolnába, és keserves sírásra fakadtam. Azt mondtam az Úrnak: »Ki tud téged olyan szépre lefesteni, mint amilyen vagy?« Erre ezeket a szavakat hallottam: »Nem a színek és az ecsetvonások szépségében van ennek a képnek a nagysága, hanem az én kegyelmemben«”  

Szent Fausztina

Fausztina nővérnek Jézus itt, Vilniusban diktálta le 1935-ben az Irgalmasság rózsafüzérét, mintegy bocsánatért könyörgő és Isten haragját lecsillapító imaként. 

Minél többen és minél nagyobb buzgalommal imádkozzuk az Irgalmasság rózsafüzérét ezekben a napokban, amikor a világ vezetői tanácskoznak, annál hangosabb lesz a könyörgésünk: Isten adjon bölcsességet a tanácskozás résztvevőinek és hallják meg a Szentlélek sugallatát, hogy döntéseik elvezessenek a békéhez, és ne a további háborúságot, hanem az emberéleteket szolgálják

- tette hozzá Kozma Imre atya. Magyarország nem ad gyilkos eszközöket mások kezébe, hanem békét szeretne, miközben mindent megtesz a háború áldozataiért. Magyarország szövetségese a Vatikánnak a béketeremtésben, és ezt kellene követniük más országok vezetőinek is. 

 

origo.hu

Tompos Kátya súlyos beteg, támogató estét tartanak a megsegítésére

origo.hu

Újra együtt Stana Alexandra és egykori párja

borsonline.hu

Azonnal ki kellett üríteni a Tescót - már a helikopter is leszállt a parkolóban

mindmegette.hu

Ezzel a magyaros menüvel várják Budapesten Hszi Csin-pinget, a kínai elnököt

magyarnemzet.hu

Zidane sokatmondóan reagált a Real győzelmére a Bayern München ellen

origo.hu

Újabb ország kezd nukleáris hadgyakorlatba, egy lépésre az atomháború

mindmegette.hu

Megállíthatatlanul terjed a magyarok körében, egyre többen isszák ezt reggelire

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

Zseni vagy, ha sikerül megoldanod ezt a trükkös matematikai fejtörőt

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.feol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

Politika

Nagy meglepetés érte Pásztor Józsefet, a miniszterelnök üzent neki

Politika

Gyermeke születése után is kötekedett Magyar Péter

Politika

Újabb történelmi helyet tárnak fel és építenek újjá, olyan lesz, mint Mátyás idején

RIPOST7

Meseváros a Belvárosban: befejeződött a Szabadság téri játszótér felújítása