POLITIK

Orbán Viktor megmutatta a templomot, ahol megkeresztelték, újraindulnak az istentiszteletek,

A miniszterelnök is emlékezetessé tette a mai napot, amikor hosszú hetek múltán vidéken ismét kinyílhattak a templomkapuk a hívek előtt.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Biztosan bekerül a krónikákba ez a nap, amikor a járvány enyhülése vidéken végre ismét lehetővé tette a templomok kinyitását, az istentiszteletek megtartását.

Orbán Viktor ezt posztolta a járványveszély kihirdetésének 67. napján:

A miniszterelnök a Facebookon annak a templomnak a képeivel jelölte meg ezt a napot, amelyben megkeresztelték. A klasszikus hagymasisakos, késő barokk stílusú templom 1788-ban épült.

Ő maga a 2006-os Mélység és magasság című interjúkötetben így beszélt erről:

„Keresztény családba születtem, rendes nevem is van, nemcsak az, amit önök ismernek, ez az alázatot nélkülöző Viktor. Megkereszteltek, fölvettek a keresztény közösségbe, elsősorban a nagyszüleim ragaszkodásának eredményeképpen. A keresztlevelemben a Mihály név is szerepel.”

„Személy szerint elég hosszú utat tettem meg, hogy azt a mondatot ki tudjam mondani, hogy hívő, keresztény ember vagyok. De volt az életemnek egy pillanata, amikor úgy éreztem, hogy ami elmaradt, azt be kell pótolni, helyére kell tenni. A dolgoknak a helyükre kell kerülniük.”

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?