POLITIK

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.
  • Szerző: Ripost

TESTVÉREK MERÜLTEK EL A DUNÁBAN

Két gyermek, egy testvérpár merült el tegnap délután Budafoknál a Dunában. Egy szemtanú szerint az egész család a folyóban fürdött, mielőtt a baleset történt. A Tények úgy tudja, hogy a 14 év körüli kislány merült el először, őt próbálta megmenteni 12 év körüli öccse, de végül mindkettejüket magával ragadta a víz. A kisfiút meg tudta menteni egy uszály személyzete, de életveszélyes állapotban vitték kórházba, újra is kellett éleszteni. Nővérét azonban azóta is keresik.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyerekeket hogyan sodorta el a víz, de feltehetőleg nem tudtak úszni. A kisfiú akkor ment be a vízbe, amikor látta, hogy csadoros testvére elmerült a folyóban. Valószínűleg ki akarta menteni, de ő is sodródni kezdett, az uszály mentette meg.

„A kisfiúhoz mentőautó, mentőhelikopter is érkezett, minden lehetséges beavatkozást elvégeztek a helyszínen. Majd folyamatos újraélesztés mellett szállították intenzív osztályra. Életveszélyes, válságos állapotban” – közölte Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A Tények információi szerint, a Heim Pál Gyermekkórházba vitték. A Duna fővárosi szakaszán egyébként mindenhol tilos fürdeni. Ezen a szakaszon is veszélyes a folyó. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.

Nézd meg a videót itt!

ÖCCSE GYÚJTOTTA FEL A HÁZUKAT

Tüzet rakott a szobában és felgyújtotta a házát egy férfi Érden. Majd kiment az udvarra, és onnan végignézte, ahogy leég az egész otthona. Mielőtt megérkeztek volna a tűzoltók, elszaladt. A ház, amelyben a testvérével együtt lakott, teljesen kiégett és lakhatatlanná vált. 

Egy gázpalackot még sikerült időben kihozni a házból, mert az egyik szomszéd kisfia vette észre a hatalmas füstöt, ekkor szólt az anyukájának.

Az idősebb testvér arra ért haza a munkahelyéről, hogy a ház teljesen leégett. Megtörten mondta a Tényeknek, hogy a testvére szándékosan gyújtotta fel a házat.

"Öcsém volt itthon, felgyújtotta" – mondta Koroly Pál, tulajdonos, majd hozzátette, hogy fivére elmenekült.

Nézd meg a videót itt!

KAMIONOK PRÉSELTÉK ÖSSZE AZ AUTÓT

Gyakorlatilag összepréselt egy autót két kamion a 4-es főúton, Ceglédnél. Egy korábbi baleset miatt állt a forgalom a szakaszon, de ekkor egy kamion fékezés nélkül belehajtott a kocsiba, amit nekitolt az előtte álló teherautónak. Az autót egy nő vezette - őt mentőhelikopter vitte kórházba.

Szemtanúk szerint az álló kocsisorba fékezés nélkül hajtott bele a kamionsofőr. A férfi valószínűleg elaludt.

Az úttestre borult a kamionok rakományának nagy része, azok pedig az árokba. A műszaki mentés és a takarítás több órán át tartott, ezért az egész útszakaszt lezárták.

Nézd meg a videót itt!

ELVISELHETETLEN A KÁNIKULA A DUGÓBAN

Óránként 2-3 ezer jármű kényszerült ideiglenes pihenőre a 2-es főúton a Nógrád-megyei Rétság határában. Az erre közlekedőket meglepte, hogy az útszakaszon felújítás zajlik. Sokan nem készültek fel a dugóban való várakozásra, így a vöröskereszt munkatársai által osztogatott víznek nagyon örültek. Előfordult ugyanis, hogy az egyik irányból 150-200 autó torlódott fel, míg szemből senki nem jött.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai több mint 700 palack vizet osztottak szét. Az útjavítás a tervek szerint még legalább egy hétig tart.

Nézd meg a videót itt!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?