Létrehozva: 2017.06.27.

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.

TESTVÉREK MERÜLTEK EL A DUNÁBAN

Két gyermek, egy testvérpár merült el tegnap délután Budafoknál a Dunában. Egy szemtanú szerint az egész család a folyóban fürdött, mielőtt a baleset történt. A Tények úgy tudja, hogy a 14 év körüli kislány merült el először, őt próbálta megmenteni 12 év körüli öccse, de végül mindkettejüket magával ragadta a víz. A kisfiút meg tudta menteni egy uszály személyzete, de életveszélyes állapotban vitték kórházba, újra is kellett éleszteni. Nővérét azonban azóta is keresik.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyerekeket hogyan sodorta el a víz, de feltehetőleg nem tudtak úszni. A kisfiú akkor ment be a vízbe, amikor látta, hogy csadoros testvére elmerült a folyóban. Valószínűleg ki akarta menteni, de ő is sodródni kezdett, az uszály mentette meg.

„A kisfiúhoz mentőautó, mentőhelikopter is érkezett, minden lehetséges beavatkozást elvégeztek a helyszínen. Majd folyamatos újraélesztés mellett szállították intenzív osztályra. Életveszélyes, válságos állapotban” – közölte Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A Tények információi szerint, a Heim Pál Gyermekkórházba vitték. A Duna fővárosi szakaszán egyébként mindenhol tilos fürdeni. Ezen a szakaszon is veszélyes a folyó. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.

ÖCCSE GYÚJTOTTA FEL A HÁZUKAT

Tüzet rakott a szobában és felgyújtotta a házát egy férfi Érden. Majd kiment az udvarra, és onnan végignézte, ahogy leég az egész otthona. Mielőtt megérkeztek volna a tűzoltók, elszaladt. A ház, amelyben a testvérével együtt lakott, teljesen kiégett és lakhatatlanná vált. 

Egy gázpalackot még sikerült időben kihozni a házból, mert az egyik szomszéd kisfia vette észre a hatalmas füstöt, ekkor szólt az anyukájának.

Az idősebb testvér arra ért haza a munkahelyéről, hogy a ház teljesen leégett. Megtörten mondta a Tényeknek, hogy a testvére szándékosan gyújtotta fel a házat.

"Öcsém volt itthon, felgyújtotta" – mondta Koroly Pál, tulajdonos, majd hozzátette, hogy fivére elmenekült.

KAMIONOK PRÉSELTÉK ÖSSZE AZ AUTÓT

Gyakorlatilag összepréselt egy autót két kamion a 4-es főúton, Ceglédnél. Egy korábbi baleset miatt állt a forgalom a szakaszon, de ekkor egy kamion fékezés nélkül belehajtott a kocsiba, amit nekitolt az előtte álló teherautónak. Az autót egy nő vezette - őt mentőhelikopter vitte kórházba.

Szemtanúk szerint az álló kocsisorba fékezés nélkül hajtott bele a kamionsofőr. A férfi valószínűleg elaludt.

Az úttestre borult a kamionok rakományának nagy része, azok pedig az árokba. A műszaki mentés és a takarítás több órán át tartott, ezért az egész útszakaszt lezárták.

ELVISELHETETLEN A KÁNIKULA A DUGÓBAN

Óránként 2-3 ezer jármű kényszerült ideiglenes pihenőre a 2-es főúton a Nógrád-megyei Rétság határában. Az erre közlekedőket meglepte, hogy az útszakaszon felújítás zajlik. Sokan nem készültek fel a dugóban való várakozásra, így a vöröskereszt munkatársai által osztogatott víznek nagyon örültek. Előfordult ugyanis, hogy az egyik irányból 150-200 autó torlódott fel, míg szemből senki nem jött.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai több mint 700 palack vizet osztottak szét. Az útjavítás a tervek szerint még legalább egy hétig tart.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

mandiner.hu

Hont András: „Tóta W. is becsicskult!”

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság