NÍNÓ

Oltania kellett volna, helyette a tűzoltó okozott tüzet

Az önkéntes tûzoltónak a bíróságon kell felelnie gyújtogatásai miatt.
  • Szerző: Ripost

A szülei szomszédjában szándékosan gyújtogató önkéntes tűzoltó ellen emeltek vádat Nagykanizsán - közölte a Zala Megyei Főügyészség.

2017 márciusában egy dél-zalai településen több tűzeset is történt, és bár kiderült, hogy nem szándékos gyújtogatás történt, mégis elterjedt az a szóbeszéd, hogy egy, a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület tagjaként is tevékenykedő férfinak köze lehetett a tűzhöz.

A férfi a számára kellemetlenné vált pletyka miatt úgy gondolta, hogy egy újabb, a szomszédjában kiütött tűz elterelhetné róla a gyanút.

Néhány nappal később felkereste szülei szomszédjának házát, amely szintén üresen állt, mert a tulajdonosai külföldön dolgoztak. A konyha bukóra nyitva hagyott ablakán keresztül motorbenzint locsolt szét, amit meggyújtott, a tűz pedig átterjedt a lakóház belső részébe is.

A férfi a tüzet látva nagyon megijedt, autójával egy nyilvános telefonfülkéhez ment, ahonnan álnéven bejelentést tett a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére. Így a hivatásos tűzoltók a helyi önkéntesekkel rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Oltás közben a tűzoltók felfigyeltek a motorbenzin szagára, ezért a történtekről rendőrségi bejelentést tettek, s a nyomozók később szándékos gyújtogatás miatt indítottak büntetőeljárást a tüzet okozó férfi ellen.

A mintegy 400 ezer forintos kárral járó gyújtogatás miatt kisebb kárt okozó rongálás vétségének elkövetésével vádolta meg a Nagykanizsai Járási Ügyészség az önkéntes tűzoltót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?