NÍNÓ

Óbudai lakásmaffia: életveszélyes fenyegetést kapott az időseket megvédő férfi

A férfi több gyanús halálesetről is tud, a megfélemlített idősek viszont nem mernek vallomást tenni a rendőrségen. Az óbudai lakásmaffia ügye bonyolódik.
  • Szerző: ripost

Van miért aggódnia Tilly Lászlónak, aki az elmúlt időszakban aktívan lépett fel az óbudai lakásmaffia ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ahogy arról a elsőként beszámolt, a lakásszövetkezeti elnök több gyanús halálesetről is tud a Vörösvári úti lakótelepen, amelyek állítása szerint azután következtek be, hogy idős, egyedül élő emberek eltartási szerződést kötöttek idegenekkel.

óbudai lakásmaffia

Aggódnak az idősek Óbudán

„Amikor a cikkek megjelenése után bementem a szomszédos piacra, az emberek többsége megtapsolt. Elmondták, hálásak azért, hogy végre van valaki, aki fel mer lépni a problémával szemben és ehhez gratuláltak is nekem. Közvetlenül ugyan senki nem fenyegetett meg, de az egyik zöldségesnél visszahallottam pletykákat bizonyos emberekről, akik állítólag azt mondogatták egymás között, vigyázzak, „nehogy golyót kapjak a fejembe”. Az igazság az, hogy a fenyegetések engem csak arra ösztönöznek, hogy még inkább beleálljak ebbe a dologba. A fenyegetésekkel nem tudnak megrendíteni, csak felbőszíteni” – mondta el a Blikknek Tilly László, aki a kilencvenes években bűnügyi nyomozóként tevékenykedett a kerületben.

Az idősek postaládájába az alábbi cetlit dobták be a gyanús alakok – ügyelve arra, hogy csak egyedül élő, magányos embereket célozzanak meg:

„Ha elmúlt hatvan éves, és szeretne nagyobb pénzhez jutni, akkor hívjon engem. Eltartási szerződést köthetünk úgy, hogy maga a lakásában élhet élete végéig, én pedig nagyobb összeget fizetek magának. Ügyvéd előtt rendezünk minden papírt!”

Bár sokan kaptak az ott lakók közül efféle üzenetet, a közelmúltban hiába lepték el rendőrök a háztömböt, a megfélemlített idősek nem mertek vallomást tenni.

„Sokan elmondták nekem azóta, hogy sajnos a rendőröknek nem merték elmondani, amikről tudnak. Mondtam is az egyenruhásoknak, legközelebb végig megyek én is velük, engem már régóta ismernek, remélhetőleg jobban megnyílnak nekem. Állítólag volt olyan lakó is, aki rájuk csukta az ajtót. Szomorú, de még azt sem akarták elsőre elhinni, hogy valódi rendőrök állnak előttük.”

A rendőrség azt közölte, az ügyben egyetlen bejelentés érkezett hozzájuk, vizsgálják, hogy fennáll-e a bűncselekmény gyanúja. Tilly László azonban kapásból három rejtélyes halálesetről tud a közelmúltból.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?