INSIDER

Több idős ember halála is gyanús Óbudán, újraéled a lakásmaffia?

Megdöbbentő figyelmeztető plakátok jelentek meg Óbudán, a Vörösvári úti panelházakban, írja a Ripost7 keddi száma. A terjedő pletykák szerint több, a helyiek által is ismert egyedülálló, idős ember halt meg gyanús körülmények között, miután eltartási szerződést kötött vagy lakottan eladta a lakását.
  • Szerző: Ripost

Az óbudai tömb lépcsőházában már az illetékes helyi lakásszövetkezet által lepecsételt kiírás is megjelent, ami arra figyelmeztet, hogy legyenek óvatosak a lakók, ha eltartási szerződést akarnak velük kötni. Egyelőre nem bizonyított, hogy az eltartóknak közük lenne a halálesetekhez, bár már a rendőrség is vizsgálódik, a gyanúba keveredett, a helyiek által ismert emberek pedig ügyvédet fogadtak. Újraéled a lakásmaffia?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

lakásmaffia

Gyanús halálesetekről suttognak a lakók Fotó: Keller Mátyás

„Kötelességünk megvédeni a lakókat!”

„Figyelem! A környéken jól ismert személyek eltartási szerződés keretében pénzt ajánlanak idős lakóinknak, majd az érintett idős lakók 1-2 héten belül gyanús körülmények között elhaláloznak! Kérjük, vigyázzanak, hogy kivel kötnek ilyen szerződést!” – áll a lakásszövetkezet által kiragasztott papíron.

lakásmaffia

Figyelmeztetést rakott ki a lakásszövetség Fotó: Keller Mátyás

Az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke, Tilly László azt mondja, 360 tagjuk van, az igazgatóságnak pedig kötelessége megvédeni őket.

„Valóban mi ragasztottunk ki figyelmeztetést a liftben, de mi nem gyanúsítottunk meg senkit, nem írtunk ki nevet sem, így aki magára veszi, annak vaj van a füle mögött – mondja a 7-nek az elnök. „Én három éve vagyok elnök, és tudomásom van arról, hogy az elmúlt 5 évben több olyan eset is történt, amikor idős, egyedülálló személlyel eltartási szerződést kötöttek, majd ők a szerződéskötést követően hamarosan elhaláloztak. Nem mindig ugyanazok a személyek kötötték a szerződéseket, de egy csoporthoz tartoznak, úgy tudom.”

lakásmaffia

TillyLászló Fotó: Keller Mátyás

„Négy esetről tudok csak ezen a házsoron”

Magyarázatképpen hozzátette: mivel egyedülálló emberekről volt szó, különösebben senki sem firtatta haláluk körülményeit.

„Négy esetről tudok, ami ebben a házsorban történt” – mondja a férfi.

A történtekről természetesen a lakók is pletykálnak. Többükkel is beszéltünk, de félnek, ezért nem vállalták a nevüket a nyilvánosság előtt. Annyit azonban elmondtak a -nak: mindenki arról beszél a környéken, hogy az egyik gyanús halálesetnél állítólag a szívgyógyszert adagolhatták túl, míg egy másik halálos áldozatnál az inzulint.

3 hete feküdt az idős férfi holtteste a lakásban

„Pár héttel ezelőtt a második emelet egyik lakásából fura szag szűrődött ki, ezért a szomszédok értesítették a rendőrséget, akik tűzoltók segítségével jutottak be a lakásba” – mesélte a -nak a történetet egy ott lakó hölgy, aki úgy tudja, a holttest akkor már három hete feküdt a lakásban.

Arról, hogy a lakók azóta mit láttak, és egy nő hogyan vállalta magára, hogy róla van szó a figyelmeztető plakátokon, a 7 kedden megjelenő számában olvashat.

 

És ezeket olvastad már?