NÍNÓ

A portán esett össze a 60 éves férfi, a rutinos mentőirányítónak köszönheti az életét

Annak köszönhetően, hogy a mentősök idejében cselekedtek, a makói férfi életét sikerült megmenteni, most kórházban lábadozik.
  • Szerző: ripost

Újraélesztés és kórház: az Országos Mentőszolgálat munkatársainak gyors reakciójának köszönheti az életét egy hatvanéves makói férfi. Az illető hétvégén rosszul érezte magát, ezért a felesége és a fia közeli munkahelyére sétált be segítséget kérni.

Újraélesztés: a mentősöknek köszönheti az életét az idős férfi

Újraélesztés: a mentősöknek köszönheti az életét az idős férfi (Képünk illusztráció)
Fotó: Facebook

A portához érve épp csak beszámolt a mellkasi panaszokról, rögtön összeesett.

„Az ott dolgozók a mentők gyors segítségét kérték, majd rutinos mentésirányítónk utasításai szerint megvizsgálták a beteget, aki nem lélegzett. Azonnal a legközelebbi esetkocsi indult segítségül, miközben a helyszínen levők megkezdték az újraélesztést, a telefonon kapott instrukciók alapján. Bajtársaink perceken belül megérkeztek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, a nyolcadik percben sikerre vezetett. A férfit, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk” – számolt be a jól végződött esetről a Facebook-oldalán az OMSZ.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?