NÍNÓ

Kiderült, hol jártak Budapesten a koronavírusos lányok

Nem kettő, három fertőzött nő is Magyarország területén tartózkodott kettő napig. Fürdőben jártak, a városban sétálgattak, palacsintázóban is. A harmadik nő Dániában lett végül annyira rosszul, hogy nem tudta tovább fertőzni a világot.
  • Szerző: Ripost

Kiderült, hogy az a két lány, akiket Csehországban regisztráltak koronavírussal és korábban Magyarországon tartózkodtak, valójában négy lány. Közülük ketten már Csehországban betegedtek meg és itt regisztrálták őket, egyikük egészséges maradt, a negyedik ember visszautazott Milánóba, onnan szeretett volna Amerikába utazni, de Dániában olyan rosszul lett, hogy kórházba szállították.

MERS virus, Meadle-East Respiratory Syndrome coronovirus, 3D illustration
Fotó: 123RF

A lányok több helyen megfordultak Budapesten, ezek egy részét beazonosította az operatív törzs, akik Skype-on keresztül faggatták ki a lányokat. A lányok jellemzősen gyalogosan közlekedtek, palacsintázóban, gyógyszertárban, romkocsmában is jártak, de a Széchenyi fürdőben is eltöltöttek egy órát. Megnyugtató, hogy pont egy hete van egy új eljárás a fürdőben, kiegészítették a korábbi fertőtlenítési eljárásukat, és a medencék klórszintjét is megemelték. Az operatív törzs megnyugtatónak találja a helyzetet, de persze elrendelték a rendkívüli fertőtlenítést is. A lányok Ausztriából Budapestre, majd Budapestről Prágába is busszal utaztak, az utasokat még vizsgálja az operatív törzs.

Koronavírussal fertőzött ember ennek ellenére továbbra sincs Magyarországon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?