NÍNÓ

Kiderült, hol jártak Budapesten a koronavírusos lányok

Nem kettő, három fertőzött nő is Magyarország területén tartózkodott kettő napig. Fürdőben jártak, a városban sétálgattak, palacsintázóban is. A harmadik nő Dániában lett végül annyira rosszul, hogy nem tudta tovább fertőzni a világot.
  • Szerző: Ripost

Kiderült, hogy az a két lány, akiket Csehországban regisztráltak koronavírussal és korábban Magyarországon tartózkodtak, valójában négy lány. Közülük ketten már Csehországban betegedtek meg és itt regisztrálták őket, egyikük egészséges maradt, a negyedik ember visszautazott Milánóba, onnan szeretett volna Amerikába utazni, de Dániában olyan rosszul lett, hogy kórházba szállították.

MERS virus, Meadle-East Respiratory Syndrome coronovirus, 3D illustration
Fotó: 123RF

A lányok több helyen megfordultak Budapesten, ezek egy részét beazonosította az operatív törzs, akik Skype-on keresztül faggatták ki a lányokat. A lányok jellemzősen gyalogosan közlekedtek, palacsintázóban, gyógyszertárban, romkocsmában is jártak, de a Széchenyi fürdőben is eltöltöttek egy órát. Megnyugtató, hogy pont egy hete van egy új eljárás a fürdőben, kiegészítették a korábbi fertőtlenítési eljárásukat, és a medencék klórszintjét is megemelték. Az operatív törzs megnyugtatónak találja a helyzetet, de persze elrendelték a rendkívüli fertőtlenítést is. A lányok Ausztriából Budapestre, majd Budapestről Prágába is busszal utaztak, az utasokat még vizsgálja az operatív törzs.

Koronavírussal fertőzött ember ennek ellenére továbbra sincs Magyarországon.

És ezeket olvastad már?