NÍNÓ

Félmilliós büntetést kapott a lelövéssel fenyegetőző rendőr!

Akár le is lőhetném - mondta a rendőr a békésen autózó férfinak, akit éppen igazoltatott. Ezt jogsértő bilincselés, erőszakoskodás és most jogos pénzbírság követte.
  • Szerző: T.D.

Egy normális közúti ellenőrzéssel kezdődött minden 2011. május 26-án, Tatabányán. Az igazoltatott férfi az ellenőrzés során vitatta az igazoltatás jogszerűségét, de átadta a rendőrnek a jogosítványát és forgalmi engedélyét. 

Minden rendben is volt, de a rendőr a személyi igazolványt is kérte a férfitól, aki azt mondta, hogy erre már nincs szükség, hiszen a jogosítvánnyal már igazolta a személyazonosságát. Ezt a rendőr hepciáskodásnak vélte.

Azt mondta az igazoltatott férfinak, hogy akár le is lőhetné, mire a férfi hozátette, "tessék, akkor lőjjön le".

Erre a rendőr haragra gerjedt, megbilincselte a férfit, és a gerincébe térdelt. Az előállított többször is panaszkodott, hogy zsibbad a keze, de ezzel nem törődött a goromba rendőr. Végül orvosi látlelet is készült a bilincs okozta sérülésről.

A helsinki bíróság úgy ítélte meg, hogy a rendőr szeméyes frusztrációját vetítette ki az előállított férfire, és hivatali jogkörét indokalatlanul használta. Ezért 500 ezer forint kártérítést köteles fizetni a sértettnek.

És ezeket olvastad már?