NÍNÓ

Elképesztő pénzhamisítás Magyarországon, bárhol lehet a bankjegyekből

A rendőrség vizsgálja, hogy a pénzhamisítók mennyi pénzt készítettek, és két Békés megyei településen kívül hol kerültek még forgalomba az általuk nyomtatott bankjegyek.
  • Szerző: RIPOST

Hamis bankjegyek kerültek forgalomba a napokban Mezőhegyesen és Battonyán. Több üzletben is fizettek a nem eredeti bankókkal. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei december 4-én elfogtak és előállítottak négy dombegyházi férfit, akik a gyanú szerint közel két héttel ezelőtt vásároltak egy nyomtatót, amellyel a szintén erre a célra beszerzett papírokra különböző címletű hamis bankjegyeket nyomtattak.

A hamis pénzeket forgalomba is hozták, Battonyán, Mezőhegyesen és Pitvaroson kisebb üzletekben, boltokban fizettek velük. A rendőrség a nyomtatót és azokat a számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a bankjegyeket nyomtatás előtt szerkesztették, lefoglalta.

A 18 és 27 év közötti dombegyházi férfiakat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

A rendőrség vizsgálja, hogy a csoport tagjai mennyi hamis pénzt készítettek, és a két Békés megyei településen kívül hol kerültek még forgalomba az általuk nyomtatott bankjegyek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?