NÍNÓ

Botrány Borsodban: nevelőjére támadt egy 17 éves fiú

A tizenhét éves kamasz nem vette jó néven, hogy leszidták és elküldték aludni. Helyette botrányt rendezett, verekedés lett a vége.
  • Szerző: ripost

Közmunkára ítélhetik azt a fiút, aki verekedést kezdeményezett a nevelőjével egy apróság miatt. A tizenhét éves kamasz idén áprilisban késve érkezett vissza a Borsod megyében található nevelőotthonba, egy, az intézetben élő kiskorú lánnyal együtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gyermekfelügyelő számon kérte őket a késés miatt, különös figyelemmel arra is, hogy ebben az időszakban a COVID-járvány miatt kijárási korlátozás volt érvényben – írja az Ügyészség.

verekedés

Verekedés: nevelőjére támadt egy kamasz
Fotó: Pixabay (Illusztráció)

Ezt követően a szobájukba küldte őket lefeküdni. A vádlott azonban ellenszegült, fenyegetőzni kezdett, trágár módon szidalmazta a nevelőt, mire az felszólította, hogy fejezze be és menjen a szobájába.

A fiú ekkor verekedni hívta a nevelőjét, demonstratíve még a pólóját is levette, ökölbe szorított, ütésre emelt kézzel ment a nevelője felé.

A sértett ekkor ellökte őt magától, de a fiú újra támadt, amit a nevelő már csak úgy tudott kivédeni, hogy karjával átfogta a nyakát és leszorította a földre.

A nevelőotthon gyermekfelügyelője közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?