NÍNÓ

Bajban Gulyás Márton, az ügyészség folytatja

A rendőrség közleménye szerint az V. kerületi nyomozók befejezték G. Márton és kilenc társának ügyét, akik rongálással több millió forintos kárt okoztak.

Bár a hivatalos közlemény csak G. Mártonról és kilenc társáról beszél, az eset leírásából egyértelmű, hogy Gulyás Mártonról és társairól van szó.

Emlékezetes, hogy a baloldali politikai aktivista és kilenc társa 2018. január 17-én Budapest V. kerületében, az Apáczai Csere János utcában lévő Állami Számvevőszék központi épületét narancssárga festékkel megdobta, majd a falat, az üvegfelületeket, valamint a réztáblát – amelyen az intézmény neve látható – több méter hosszan ecsettel lefestette.

Idézet a rendőrségi közleményből:

"Az elkövetők a rongálással több mint hárommillió forint kárt okoztak. Az V. kerületi nyomozók G. Mártont és kilenc társát rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére."

Gulyás Mártonnak nem ez volt az első, megbotránkozást keltő akciója. 2014-ben színházi előadást, 2014-ben holokauszt megemlékezést zavart meg,

2015 őszén harmadjára zavarta meg a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlését: besétált a Pesti Vigadóban tartott rendezvényre, majd a pódiumra rohant és mikrofont ragadott. A helyszínről a biztonsági őrök vezették ki.

2016-ban tiltakozásképpen eltávolította a választási iroda tábláit, ami miatt később 41 800 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték.

2016 júliusában, amikor a budapesti Városligetben a ligetvédőkkel együtt tiltakozott a Liget Budapest előkészületi munkálatai miatt, állítása szerint eltörték az ujját, ugyanakkor a biztonsági emberek állítása szerint Gulyás Márton sebesítette meg őket azzal a vágóeszközzel, mellyel elvágta az építkezés területére történő betekintést akadályozó ponyvát.

2017-ben 300 óra közmunkára ítélték a Sándor-palota festékkel történő megrongálásában betöltött szerepe miatt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?