KÜLFÖLD

Vérfürdő Bécsben: késsel próbált elégtételt venni egy 16 éves migráns

A hátán és a combján érték szúrt sebek azt a fiatal férfit, aki egy 16 éves afgán migránssal került összetűzésbe. Az áldozatra a járdán fekve találták rá Bécs Favoriten nevű kerületében. Az elkövetőt pár órával később sikerült elfogni.
  • Szerző: WM

Járókelők riasztották a bécsi hatóságokat, hogy egy erősen vérző férfi fekszik eszméletlen állapotban a főváros Favoriten nevű kerületének egyik járdáján. A rendőrök először nem tudták, hogy mi történhetett, ezért a szemtanúkat kezdték el kihallgatni. Köztük két nőt is, akikről később kiderült, hogy a késelő ismerősei, és megpróbálták hamis állításokkal félrevezetni a hatóságokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: HANS PUNZ / AFP

Ezzel egy időben egy másik járőrcsoportnak feltűnt egy idegesen telefonáló, a fején vérző és a ruháján is vérfoltokat viselő fiatal.

A 16 éves afgán migráns először azt állította, hogy egy ismeretlen férfi késsel rátámadt, és megpróbálta kirabolni. Miután a bevándorló többször is belezavarodott a történetébe, az egyenruhások úgy döntöttek, hogy beviszik a közeli rendőrőrsre. Ott aztán a többszöri kikérdezés során a migráns bevallotta, hogy ő volt az, aki egy nézeteltérés során többször is megszúrt egy másik fiatalt. A rendőrségi közleményből az is kiderült, hogy az afgán a korábban hamisan valló két szemtanúval volt egy buliban, ahol konfliktus alakult ki köztük és a későbbi áldozat között. Ezt a vitát próbálta meg lezárni a migráns az utcán, amikor többször is hátba, majd combon szúrta a másik fiatalt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?