KÜLFÖLD

Újabb vihar várható Ferenc pápa rendelkezése miatt

Mostantól minden pap megbocsáthat az abortuszon áteső nőknek - így döntött a pápa.
  • Szerző: Ripost

"Mostantól minden papot felhatalmazok arra, hogy hivatalánál fogva feloldozza azokat, akik elkövették a magzatelhajtás bűnét" - írta a pápa "apostoli levelében". Ennek köszönhetően mostantól minden pap feloldozhatja a terhességmegszakításon átesett nőket - ezt korábban csak a püspökök és az általuk megbízott gyóntatópapok tehették.

 

Ferenc pápa azonban leszögezte: "az abortusz súlyos bűn, mivel egy ártatlan életnek vet véget. Nem létezik viszont olyan bűn, amelyre Isten irgalmassága ne terjedne ki, és amelyet Isten irgalmassága ne semmisítene meg."

A szentatyát mostani rendelkezése miatt alighanem nyíltan vagy burkoltan támadni fogják egyházi berkekben, ahogy ez történt 2013-ban is, amikor  nagycsütörtökön két női rab lábát is megmosta a pápa, mondván: az apostolok mind férfiak voltak..

A katolikus egyház szerint halálos bűn a magzatelhajtás, a terhesség megszakítása, és ki is közösíthetik azokat, akik abortuszt követtek el. A kiközösítés alól csak magas rangú egyházi méltóság oldozhatott fel, akkor, ha a vétkesek bűnüket őszintén megbánták, és megígérték, hogy azt többé el nem követik.

És ezeket olvastad már?