KÜLFÖLD

Újabb fordulat a kaliforniai szépségszalonban felrobbantott Ildikó ügyében

Szabadon engedték Ildikó volt szeretőjét. Stephen Bealt korábban azért tartották fogva, mert robbanószereket birtokolt.
  • Szerző: Ripost

Az 59 éves, kaliforniai illetőségű férfit, Stephen Bealt vasárnap engedte szabadon egy kaliforniai bíró, aki a vádhatóság kérésére ejtette az ellene felhozott egyetlen, "nem bejelentett, romboló hatású szerkezet birtoklása" miatti vádat.
A szövetségi nyomozóhatóságok korábbi közlése szerint két házilag készített robbanószerkezetet, három kézifegyvert és mintegy 45 kilogramm robbanóanyagot találtak Beal házában.

Az ügyészség azután kérte a vád ejtését, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megkérdőjelezte azt, hogy a Beal otthonában talált anyagok kimerítik a "romboló hatású szerkezet" törvényi meghatározását.
Bealnek rakétamodellezés volt a hobbija. Azt mondta a nyomozóknak, hogy nem készített semmilyen pokolgépet, és nem voltak olyan anyagai, amelyek akkora pusztítást okozhattak volna, mint amilyet a híradásokban bemutattak. Beal egyik szomszédja és barátja szerint a férfi lánya azt mondta neki: a robbanóanyagokról megállapították, hogy azok törvényesen beszerzett és tárolt tűzijáték-alkalmatosságok, és ezek, valamint a házban talált más bizonyítékok nem egyeznek a bűntény helyszínén vett mintákkal.
A tragédia május 15-én történt a kaliforniai Aliso Viejo kisvárosban. Egy szépségszalonban robbanás következtében meghalt a szalont fenntartó magyar nő, három ember pedig megsebesült. Ildikó kezében egy doboz robbant fel. A nyomozóhatóságok még vizsgálódnak a bűntény helyszínén, és nem neveznek meg gyanúsítottak, amíg nem gyűjtöttek össze ehhez elegendő bizonyítékot, írja az MTI.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?