KÜLFÖLD

Újabb áradat, megindultak a migránsok családtagjai Európa felé

Az idei év első negyedében 17 ezer szír és iraki migráns családja kapott vízumot a német hatóságoktól. A bejrúti nagykövetségen állítólag százezren várnak ügyintézési időpontra.
  • Szerző: WM

Szinte biztosra vehető, hogy az idei évben több migráns családtagja fog Európába költözni, mint tavaly. Az év első negyedében 17 ezer vízumot adtak ki a német illetékes hatóságok, tavaly ez a szám egész évben 50 ezer volt, 2015-ben pedig mindösszesen 25 ezer. Ha egy bevándorló menedékjogot kap a német államtól, akkor a hozzátartozói már egy fokkal könnyebb helyzetben vannak, ha menekültstátusz igényüket benyújtják - írja az Epoch Times.

A németek fontosnak tartják, hogy a hazájukat elhagyni kényszerülő emberek újra egyesíthessék családjukat. A német állam több alkalmazottat küldött  külföldi nagykövetségeire, hogy azok bírják a rohamot. Ennek eredményeképpen sikerült jócskán lerövidíteni a vízum kiadásának idejét. Törökországban például egy évről mindössze egy hónapra csökkent a várakozási idő, míg az iraki fővárosban 18 hónapról 7 hónapra.

Viszont továbbra is kritikus a helyzet a libanoni főváros nagykövetségén, ahol egyes adatok szerint százezren várnak arra, hogy elbírálják a vízumkérelmüket. Itt állítólag 9-12 hónapos türelemre van szükség. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?