KÜLFÖLD

Trumpról nevezhetik Florida leghosszabb autópályáját, a demokraták feje gőzölög az idegességtől

Az amerikai baloldal egyszerűen képtelen elviselni, ha egy közjószág Donald Trump elnök nevét viseli.

Egy republikánus párti képviselő törvénymódosítási indítványt nyújtott be hétfőn a floridai törvényhozás alsóházában arról, hogy az állam leghosszabb autópályáját – ami jelenleg a US Highway 27 nevet viseli -nevezzék el Donald J. Trump korábbi amerikai elnökről. Anthony Sabatini, a módosítás szellemi atyja szerint Trump örökségét minden eszközzel megpróbálja megsemmisíteni a radikális baloldal, és a hazafias érzelmű politikusoknak kötelessége fellépnie ez ellen – írja a Newsweek internetes kiadása.

Az autópálya átnevezésére vonatkozó törvényjavaslata mellett Anthony Sabatini egy internetes petíciót is elindított, melynek leírásában a következőképp fogalmaz a képviselő:

„A politikai fősodor megpróbálja megsemmisíteni Donald Trump elnök örökségét. De én ezt nem fogom hagyni. Hivatalosan is benyújtok egy törvényjavaslatot, hogy a 27 -es főutat Donald J. Trump autópályára nevezzék át!”

Anthony Sabatininek abban teljesen igaza van, hogy Trump 2021. január 20-i távozása után az amerikai baloldal háborút indított minden ellen, aminek egy kicsit is köze van a 45. amerikai elnökhöz. Két szövetségi képviselő, a demokrata párti Joaquin Castro és Linda T. Sánchez például törvényi erővel próbálta meg betiltani, hogy bármely szövetségi tulajdont is elnevezzenek Trumpról a jövőben.

Ezzel kapcsolatban Sánchez azt mondta az év elején a People magazinnak, hogy „se repülőteret, se autópályát, se iskolát, de még csak egy padod sem szabad elnevezni Trumpról.”

A 27-es számú amerikai autópálya (US Highway 27) floridai szakasza, ami hamarosan Trump elnök nevét viselheti.

A 27-es számú amerikai autópálya (US Highway 27) egyébként a floridai Miamiból indul, Georgia és Florida határán lép ki a déli államból, majd egészen az Indianában található Fort Wayne-ig fut, miközben áthalad Kentucky-n és Tennesseen is. A sztráda floridai szakasza 481 mérföld (774 km) hosszú, amivel az állam leghosszabb főútja.

Fontos megjegyezni, hogy az autópálya átnevezésére minden esély megvan, mivel a floridai törvényhozás mindkét házában kényelmes többségben van a republikánus képviselők, akik közül már többen is jelezték, hogy támogatják a javaslatot.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?