KÜLFÖLD

Tömeges átvágással operálnak a migránsok

Németországban ismét fellángolt a vita a menedékkérők kormeghatározásának szükségességéről. Egy friss statisztika szerint ugyanis 2017-ben a menekültek egyharmada hazudott a koráról.
  • Szerző: WM

A kormeghatározó vizsgálatokról régóta széleskörű vita zajlik, a fiatalkorú menedékkérőket ugyanis nehezebb kitoloncolni, a bűnelkövetőkre enyhébb törvények vonatkoznak, mint felnőtt társaikra. Így nem csoda tehát, ha a papírok nélkül érkező bevándorlók sokszor inkább 18 év alattinak mondják magukat.

A Saar-vidéken azoknál a bevándorlóknál, ahol kétség merült fel az életkor valódiságát illetően, kiderült, hogy minden második migráns hazudott, és valójában már nagykorú. De a hamburgi eredmények sem sokkal rózsásabbak, ott minden harmadik fiatalkorúnak vallott emberről derült ki, hogy igazából elmúlt 18 éves - írja a Welt.

A CDU-s képviselő, Franziska Grunwaldt a gyakori trükközés miatt most azt követeli, hogy minden papír nélkül Hamburgba érkező fiatal migránsnál automatikusan végezzék el az orvosok a kormeghatározó vizsgálatokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?