KÜLFÖLD

Több ezer csontra bukkantak, emberek maradványait találták meg

Mintegy háromezer emberi csontdarabot találtak az észak-mexikói Coahuila tartományban, ahol emberéletek ezreinek kioltásáért felelős a szervezett bûnözés. Az áldozatok azonosítása érdekében DNS-vizsgálatnak vetik alá a maradványokat.
  • Szerző: Ripost

Félelmetes, mire bukkantak Észak-Mexikóban! A hatóságok szerint az eltűntnek nyilvánított személyek maradványai kerülhettek elő.

 Az államügyészek egy génlaboratóriumba küldik a rengeteg csontot annak érdekében, hogy kiderüljön, valóban az eltűntek maradványairól van-e szó.

 A Coahuila területéről eltűnt hozzátartozóik felkutatására szerveződött VIDA csoport egy mezőn találta meg az ijesztő maradványokat egy füles alapján. A területi ügyészek, szakértők és katonák kíséretében végzett átfésülése során egy fémhordót, töltényhüvelyeket, két gombot és egy övcsatot is találtak. Szóvivőjük, Silvia Ortiz szerint a korábbi esetek alapján elmondható, hogy a testeket először feldarabolták, órákon át égették őket, majd a csontokat lapáttal széttördelték.

Az államügyészek egyelőre nem tudták megállapítani, hány ember maradványait találták meg.

A mexikói kormány adatai szerint csaknem 18 600 ember tűnt el az országban 2012 decembere, Enrique Pena Nieto jelenlegi elnök hivatalba lépése óta. Az elnök novemberben rendelkezett az eltűnt személyek felkutatásáról, mintegy 469 millió pezóval, azaz 6,6 milliárd forinttal támogatva a keresési munkálatokat.

A bűnbandák több mint 100 ezer életet oltottak ki Mexikóban az elmúlt tíz évben. A hatóságok gyakran képtelenek azonosítani a tömegsírokban megtalált holttesteket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?