KÜLFÖLD

Születése után a szemétbe dobta a csecsemőt, mert nem fiú lett

Döbbenetes, hogy milyen kegyetlen módon hagyta magára gyermekét.
  • Szerző: Ripost

Dél-Kínában egy újszülött kislányt dobott ki a vér szerinti apja, mert fiú gyermeket akart. A férfi egy mocskos és szemetes helyen dobta egy kukába a csecsemőt, csupán néhány órával a világra jötte után. A családba már korábban született két lány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy utcát takarító közmunkás szúrta ki a kicsit a szeméthalomban, aki aztán riasztotta a hatóságot. Végül a pici baba egy helyi jóléti központba került -írja a Daily Mail.

A 21 éves anya, Mrs. Li bérlakásukban hozta világra harmadik kislányát július 21-én. A gyermekek apja, Zhang (24) nagyon csalódott lett, hogy ezúttal sem jött össze egy kisfiú. Így a fiatal szülök közös megegyezés alapján döntöttek arról, hogy megszabadulnak tőle.


Kínában nagyon fontosnak tartják, hogy szülessen fiú gyermek a családban, hiszen csak az viheti tovább a vezeték nevűket.

Későbbi vallomásuk szerint döntésükbe az is közrejátszott, hogy „nem engedhetik meg maguknak, hogy összesen három gyereket neveljenek„.

A kislánytól pedig olyan gyorsan igyekeztek megszabadulni, hogy még nevet sem adtak neki, ráadásul a köldökzsinórját sem vágták el normálisan.

Li úr egyébként a szeméttároló környékén kihelyezett térfigyelő kamerák miatt bukott le. A szülőket augusztus 2-án tartoztatta le a rendőrség lakásukban. Még a férfit őrizetbe vették, az anya óvadék ellenében szabadlábon távozhatott a tárgyalásig.

A kínai törvények szerint egy ilyen volumenű büntetett legfeljebb öt év börtönbüntetést vonhat maga után.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?