KÜLFÖLD

Szomszédait terrorizálja egy szír migráns

A 25 éves szír bevándorló egy németországi menekültszállón él, amit már kétszer is megpróbált felgyújtani.
  • Szerző: WM

A németországi Hemmingen településen a rendőrök, a menekültszálló dolgozói és lakói egybehangzóan állítják, hogy egy 25 éves szír migráns keseríti meg az életüket. Volt olyan, hogy a bevándorló egy nap alatt kétszer próbálta meg felgyújtani a szállását, de van aki molesztálással, van aki kukkolással, és olyan is akad, aki verekedések kirobbantásával vádolja a  férfit. 

Az első gyújtogatás tavaly augusztusban történt, amikor a migráns közölte, hogy nem elégedett az életkörülményével. A matrac felgyújtása porrá égette a férfi szobáját, a kár több mint 10 millió forintnyi volt. Csupán néhány óra telt el, amikor a migráns egy felsőbb emeleten ismét tüzet gyújtott. Szerencsére éppen a közelben biciklizett egy önkéntes tűzoltó, aki észlelte a veszélyt, így a tüzet sikerült eloltani.

A hatóságok azonban azt állítják, hogy könnyen két másik lakó életébe kerülhetett volna a szándékos gyújtogatás. 

Egy szomszéd ezen kívül azt állítja, hogy a 18 éves lányát többször követte és molesztálta is a férfi, mások pedig verekedésekről számoltak be, miután éjszakánként az utcára görgetett több szemetes konténert is. A helyi hatóságok szerint mivel mindenki fél a szír bevándorlótól, eddig senki nem mert feljelentést tenni ellene. 

A környékbeliek azt állítják, hogy a férfinak vannak jobb és rosszabb napjai is, ami meglátszik a viselkedésén is. A tavalyi két tűzeset után hivatalból rendeltek el nyomozást a hatóságok, ami miatt hamarosan emberölés kísérlete miatt kell a szír bevándorlónak a vádlottak padjára ülnie. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?