KÜLFÖLD

Szívszaggató: egy nappal a szülés után vesztette életét a koronavírusos édesanya

Nővérként dolgozott az édesanya, aki nem akarta a járványhelyzetben cserben hagyni a betegeket.
  • Szerző: Ripost

Az NHS ápoló, Mary Agyeiwaa Agyapong, terhesen kapta el a koronavírust és hozta később világra lányát. Férje mesélt arról, mennyire aggódott érkező gyermekük egészsége miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az interjú során Mary özvegye, Ernest Boateng a karjában tartotta mára már 2 hónapos kislányát, akit császármetszéssel segítettek a világra az orvosok. A gyermeket saját édesanyjáról nevezték el, miután az életét vesztette egy nappal a szülés után.

„Nagyon szomorúak vagyunk Mary elvesztése miatt. Öt évig dolgozott, és nagyra becsült, szeretett tagja volt a csapatunknak, fantasztikus nővér volt” -nyilatkozta egyik kollégája a brit Mirrornak.

A nő 35 hetes terhes volt, férjével közös második gyermekükkel, amikor lebetegedett.Mary (28) április 7-én vitték be a lutoni, Dunstable Kórházba, ahol korábban nővérként dolgozott, majd április 12-én meghalt.

Ernest az interjú során elárulta tehetetlennek érezte magát, hogy nem segíthetett terhes, szenvedő feleségének.

„Nagyon aggódott, de annyira, hogy ahányszor hazajött a munkából, első dolga volt levetkőzött a küszöbön. Majd egyenesen a mosdóba ment, ahol alaposan lezuhanyozott. Csak azután köszönt a családnak és jött oda közénk” – nyilatkozta a férfi Bedfordshire háza udvarán karjában újszülöttjével.

 

„Nincsenek arra szavak, ahogyan valójában érzem magam. Vannak pillanatok, amikor mosolygók, mert azokra a pillanatokra emlékszem vissza, amikor az elmúlt három és fél évben együtt voltunk” – árulta el Ernest, aki újszülött lányára lepillantva hozzátette, hogy teljesen az édesanyjára hasonlít.

„Tiszta szívű volt és nagyon őszinte. Tudjuk, hogy az emberek nem tökéletesek, vagy legalábbis nem mindenki tökéletes, de Mary az volt” – mondta megtörten a gyászoló édesapa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?