KÜLFÖLD

Sokkoló részletek: másik két gyereket is elrabolhatott Maddie gyilkosa

Egy ötéves kislány és egy hatéves kisfiú eltűnésében is részt vehetett Maddie elrablója.
  • Szerző: Ripost

Nem csak Maddie elrablása és meggyilkolása ügyében merült fel Christian Brückner neve. A 6 éves René Hasee Aljezur tengerpartján tűnt el, amely alig pár méterre fekszik az Algarve-i Praia da Luz-tól, onnan, ahol egykor Maddie eltűnt.

René apja, Andreas Hasee azt nyilatkozta, hogy az elmúlt 20 év alatt most először hívta fel őt a rendőrség, azzal, hogy lehet valamiféle összefüggés Maddie és a fia eltűnése között. Az édesapa hozzátette: nem gondolja, hogy René még életben lehet - írja a Mirror.

Pár napja egy másik eltűnésben is felmerült a férfi neve, ugyanis mindössze 100 kilométerre volt attól a helytől, ahol egy akkor öt éves német kislány eltűnt. Több gyanús részlet is kiderült, például az is elgondolkodtató, hogy egy házkutatás során gyerekekről készült pornóvideókat találtak nála.

A Guardian beszámolója szerint a német rendőrség nyomozati anyagai közt vannak olyan 2013-as online chatek leiratai, amelyekben a 43 éves, a portugál lapok által Christian Brücknerként azonosított gyanúsított gyermekek elrablásáról és szexuális zaklatásáról fantáziált.

A lap szerint ezek a közvetett bizonyítékok győzték meg a nyomozókat arról, hogy Brückner lehet a legfőbb gyanúsítottjuk Madeleine McCann 2007-es eltűnésében. Madeleine négy éves volt eltűnésekor.

Brückner, aki jelenleg éppen börtönbüntetését tölti az észak-németországi Kielben drogkereskedelem miatt, a Spiegel jelentése szerint a Skype-on írt arról 2013 szeptemberében, hogy szeretne „fogni valami kicsit, és napokig használni”. A lap beszámolója szerint beszélgetőpartnere erre azt felelte, hogy ez veszélyes vállalkozásnak tűnik, amire Brückner olyan választ adott, amiből az következik, van már ilyen tapasztalata. „Ó, hát, hacsak nem semmisül meg utána a bizonyíték”.

A Spiegel tudósítása szerint a chatbeszélgetést egy olyan számítógépen találták, amit 2016 elején foglaltak le a szász-anhalti Stendalban, egy Brückner tulajdonában levő lakásban

És ezeket olvastad már?