KÜLFÖLD

Sokkoló hír érkezett: legalább 36-an meghaltak a pusztító monszunesők miatt

Most kaptuk a hírt, hogy sokkal több az áldozat, mint amennyiről reggel beszámoltak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Legalább 36-an meghaltak a nyugat-indiai Mahárástra államban a monszunesők okozta földcsuszamlásokban és áradásokban – íjra a BBC néhány órával azután, hogy a helyi hatóságok legalább 18 áldozatról számoltak be. 32 ember halt meg Taliye faluban, négyen pedig Mahad városában.

Vízzel elárasztott utcán halad egy autó az indiai Dzsammuban.
MTI/AP/Channi Anand

Múlt héten Mumbaiban többen is életüket vesztették, miután összeomlott egy épület, illetve sokan az állam más részein, földcsuszamlásokban haltak meg.

Az esős évszak általában június és szeptember között okoz áradásokat a dél-ázsiai országban.
MTI/AP/Channi Anand

Uddhav Thackeray, Mahárástra főminisztere most azt közölte, hogy a mentésben a hadsereg is részt vesz, egy másik tisztségviselő szerint viszont a munkálatok így is lassan haladnak, mert a heves esőzések és a kiöntött folyók miatt a munkagépeket nehezen mozgatják. A mentők holttesteket emeltek ki a romok alól, ám még mindig vannak, akiket nem találnak.

Mentőcsapatok tagjai kutatnak túlélők után a nyugat-indiai Mumbai egyik külvárosában, Mahulban történt földcsuszamlást követően.
MTI/AP/Radzsanis Kakade

Az állam folyói azután öntöttek ki, hogy a hatóságok megnyitották a víztározókat, miután a térség egyes részein több mint 200 milliméter csapadék hullott le 24 óra alatt. Több száz kisebb településen nincs áram, sem ivóvíz. A hatóságok arra kérték azokat a lakosokat, akik nem tudtak kimenekülni, hogy menjenek fel a háztetőkre, ahonnan a mentők helikopterrel észrevehetik és kimenthetik őket.

Bokáig érõ vízben kelnek át egy úttesten emberek a kelet-indiai Kolkatában.
MTI/EPA/Pijal Adhikari

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?