KÜLFÖLD

Sokkoló: egy zacskó cukor súlyával jött világra a koraszülött kislány

Az édesanya sokkoló diagnózist kapott az orvosaitól, nem volt más választása, azonnal világra kellett hoznia gyermekét.
  • Szerző: Ripost

Az édesanya terhessége zökkenőmentesen zajlott, amíg a 28. héten végzett vizsgálat ki nem derítette, hogy babája nem kap elég vért, és baj van a placentájával is. Ezért sürgősségi császármetszéssel azonnal világra kellett hoznia kislányát. Mindezt három hónappal korábban a kiírt időpont előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Félelmetes volt. Nem sok reményt kaptam arra, hogy túléli. De felsírt!”- emlékezett vissza a drámai pillanatokra Gill Glegg.

A koraszülött babát egy műanyag zacskóban tartották életben, dacolva minden eséllyel. A kis Darcey Clegg mindössze 50 dkg-ot nyomott, ami nagyjából egy zacskó cukorkának felel meg.

A kislánynak hosszú ideig kellett küzdenie az életéért a Greater Manchester-i Royal Oldham Kórház újszülött osztályán. Hatvannégy nap kórházi kezelés után csodával határos módon hazatérhetett szeretteihez.

Most mindezek ellenére szeptemberben az iskolakezdésre készül, és az anyuka, Gill Glegg nem is lehetne büszkébb.

„Darcey csodálatos. Olyan picike volt abban a kis szendvicses zacskóban, nem tudtam, hogy túléli-e. De most már dacol az esélyekkel, és tökéletesen egészséges. Ő volt a legjobb ajándék. Kicsit későn kezdett el járni, de az egy csodálatos pillanat volt. Most pedig annyira megható látni, ahogy elkezdi az iskolát” – árulta el a The Sunnak Gill.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?