KÜLFÖLD

Párizs baloldali vezetésének hibás politikája miatt a várost teljesen elöntötte a szemét

„Hánykolódik, de el nem süllyed” – állítja Párizs hivatalos mottója. Nos, most mégis nagyon úgy fest a helyzet, hogy a város elsüllyedt, méghozzá a szemétben...

Az elmúlt napokban a párizsiak tömegesen kezdték használni a #SaccageParis (szemetes Párizs) hashtag-et a nagy közösségi oldalakon, miután a festői szépségű francia fővárost szó szerint elárasztotta a hulladék – írja a Le Figaro konzervatív francia napilap internetes kiadása.

A helyiek szerint a kialakult helyzetért Anne Hidalgo, Párizs radikálisan baloldali polgármestere tehető felelőssé, aki a koronavírus-járványra hivatkozva jelentősen csökkentette a köztisztaságért és szemétszállításért felelős önkormányzati cégek aktív állományban lévő alkalmazottait.

Rachida Dati republikánus párti politikus, aki a tavalyi önkormányzati választásokon alulmaradt Hidalgoval szemben és jelenleg a város 7. kerületét vezeti, ezt mondta az AFP francia hírügynökségnek: „ideje, hogy Mrs. Hidalgo és szövetségesei kinyissák a szemüket és észrevegyék Párizs hanyatlását.„

A jobboldali Nemzeti Gyűlés elnöke, Marine Le Pen úgy fogalmazott a kialakult helyzettel kapcsolatban, hogy ”a #SaccageParis hashtag-gel megosztott több ezer kép megszakasztja Párizs szerelmeseinek szívét. Bravó a fellázadt párizsiaknak! Gyönyörű fővárosunkat Hidalgo szisztematikusan rombolja, ez az egész nemzetnek fájdalmas. Épp ezért egyetlen francia sem lehet közömbös az üggyel kapcsolatban!”

”Macron, a szocializmus és a határok ellenőrizetlensége patkányokkal fertőzött szemétkupaccá alakította egykor gyönyörű városunkat„ – írta Twitteren egy dühös felhasználó, aki megdöbbentő fotókkal illusztrálta a bejegyzését.

A közösségi médiában megjelent képek alapján Párizs utcáit és parkjait nemcsak a hagyományos háztartási szemét, hanem használt bútorok, bontásra váró elhagyatott autók, rothadó matracok, szakadt ruhák és tönkrement műszaki tárgyak árasztották el.

A párizsiak felháborodására Emmanuel Grégoire szocialista alpolgármester csak annyit tudott kinyögni a közösségi oldalán, hogy a város tisztán tartása mindig is problémás volt„.

A baloldali politikus szerint a Párizshoz hasonló nagyvárosok pontosan ugyanilyen problémákkal küzdenek, és a francia fővárosban nem kimagaslóan sok a hulladék, aminek az eltüntetéséért ők egyébként is mindent megtesznek.

”Ha mindennap lefényképezitek az életetek legrosszabb pillanatát, akkor az nem a valóságot fogja mutatni. Meg kell különböztetnetek a tisztaság alkalmi kérdéseit és a politikai tiltakozás ferdeségét„

- fogalmazott provokatívan a közösségi oldalán Emmanuel Grégoire, ami csak tovább fokozta az elégedetlenséget.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?