KÜLFÖLD

Nem mernek utcára lépni a nők, egyre több a no-go zóna

Egyre rosszabb a helyzet a svéd nagyvárosban: már a rendőrség is azt tanácsolja a nőknek, hogy sötétedés után ne hagyják el az otthonukat!
  • Szerző: KF

Malmö egyik rendőre, Anders Nilsson újságírói kérdésekre válaszolva javasolta azt a női lakosoknak, hogy ha nem muszáj, egyedül ne lépjenek az utcára esténként – barátnőikkel is csak akkor biztonságos, ha többen vannak. A megdöbbentő kijelentést az indokolta, hogy egy játszótéren az egyik éjszaka megerőszakoltak egy 17 éves lányt. Néhány hét alatt ez volt a harmadik nemi erőszakos támadás Malmőben, és a rendőröknek még egyetlen elkövetőt sem sikerült elfogniuk.

 

Nilsson szavait azonban sokan felháborodva fogadták, a rendőrség pedig végül közleményben vonta vissza a nyilatkozatot, „szerencsétlennek és zavarosnak” nevezve azt. A rendőrségi szóvivő szerint a nők nyugodtan éljék megszokott életüket, nem kell semmitől sem rettegniük. Nilsson tanácsát pánikkeltőnek és megtévesztőnek nevezték, mert azt sugallja, hogy Malmö utcáin már a félelem az úr.

Bármit is kozmetikáz azonban a rendőrség szókimondó tagja nyilatkozatán, a hírek azt mutatják, Nilssonnak volt igaza – és csak az a kérdés, mikor erőszakolják meg a következő fiatal lányt, aki egyedül akar este hazamenni.

A rendőrségnek nincsenek egyértelmű gyanúsítottjai, ám Malmöben egyre gyakoribbak a rivális bűnbandák és a migránsok által elkövetett bűncselekmények, a város egyes területei már no-go zónákká váltak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?