KÜLFÖLD

Neje szeme láttára vertek halálra egy tűzoltót a karácsonyi vásáron

150 tűzoltó emlékezett összeölelkezve megölt kollégájukra a németországi Augsburgban. A 49 éves Roland S. feleségével és egy baráti házaspárral látogatott ki a város karácsonyi vásárára. Amikor haza indultak volna, összetalálkoztak egy hét fős bandával. A férfit a feleség szeme láttára verték agyon.
  • Szerző: WM

Az augsburgi rendőrség közlése szerint eddig hat gyanúsítottat vettek őrizetbe. A halálos kimenetelű verekedésnek két fő vádlottja van, mindketten migrációs hátterűek, mindketten 17 évesek, és mindkettejüknek meggyűlt már a baja a rendőrséggel. Az egyik gyanúsított Halid S., egy német-libanoni-török állampolgársággal rendelkező fiatal, míg Alessio L. német-olasz kettős állampolgár. Az őrizetbe vett többi fiatal személyazonosságát nem árulták el a hatóságok. Szemtanúk szerint a tűzoltó társasága és a fiatalokból álló banda között hangos szóváltás alakult ki, ami tettlegességig fajult. A 49 éves Roland fejét olyan nagy ütés érte, hogy eszméletlenül zuhant a földre. A barátjának az arca sérült meg súlyosan.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rengetegen gyújtottak gyertyát Augsburgban.
Fotó: PA

A tűzoltó kollégák összeölelkezve emlékeztek Rolandra
Fotó: PA

A két feleség sokkos állapotban nézte végig, hogy mi történik: a támadók elmenekültek, szirénázó rendőr- és mentőautók jöttek, a két férfit betették a mentőautóba, majd a közeli klinikára indultak velük.

A tűzoltó életét azonban már nem tudták megmenteni. A bajor város lakói éazon háborognak, hogy Németországban már megint migrációs hátterű fiatalok erőszakossága miatt kellett meghalnia egy köztiszteletben álló embernek. Tavaly augusztusban hatalmas tüntetéssorozat kezdődött a németországi Chemnitzben, miután egy szíriai és egy iraki migráns a város fesztiválon agyonszúrt egy 35 éves helyi asztalost.