KÜLFÖLD

Négercsók miatt vádolnak egy pékséget rasszizmussal

Nyugat-Európában már nagyon nehéz politikailag korrektnek lenni. Az ember akkor is bajba kerülhet, ha egy 60-as évek óta tartó hagyományt visz tovább...
  • Szerző: WM

Egy kölni pékségben készült fotó hatalmas vitát váltott ki Németországban. A twitteren terjedő fényképen arccal feldíszített négercsókok láthatóak. Többen azt kifogásolták, hogy a „művészi alkotások” túl rasszistára sikerültek, mivel a sima csokis sütiket a szerintük a színes bőrűekre jellemző vastag vörös ajkakkal látták el, a fehér csokis sütiket pedig észak-afrikaiakként ábrázolták. A fotót kiposztoló nő annyit írt a bejegyzéshez, hogy most küldte egy barátja neki ezt a képet, a pékség pedig alaposan felidegesítette őt ezzel az akcióval.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Többen egyetértettek a háborgó levélíróval, az ellentábor szerint azonban nevetséges, hogy egyesek mindenben a rasszizmust látják.

Németországban most köszön be a karneválszezon, ezek pedig karneváli sütemények

– írja az egyik kommentelő. A pékség tulajdonosa is ugyanezt mondta, majd hozzátette, hogy a hatvanas évek óta minden évben ugyanilyen süteményeket árulnak február környékén, és soha nem érkezett még hozzájuk panasz miattuk. A bolt vezetője szerint például bohócnak maszkírozott süteményeket is árulnak, amelyek éppen ugyanolyan szájakat kaptak, mint a négercsókos figurák.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?