KÜLFÖLD

Mit keresett egy könyvtáros a Dunában a Parlament előtt?

Az extrém kalandort Verne Gyula regénye, "A dunai hajós" ihlette. "A magyarok fogadtatása túlszárnyalta az elképzeléseimet." - írja.
  • Szerző: SZM

Avram Iancu jókor, a vizes VB-láz kellős közepén érkezett a Dunában úszva a Parlament elé, ahol a Duna-parti sétálók és bámészkodók lelkesen megtapsolták, holott nem túl sokat tudhattak róla.

A 40 éves férfi nem egy eltévedt óriás-toronyugró, hanem a petrozsényi könyvtáros és extrém sportoló, aki hosszában ússza át a Dunát, vagyis leúszik a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig.

Avram Iancu védőruha nélkül,  kajakos kísérettel teszi meg a 2860 km-es távot. Õt is meglepte, hogy Budapesten elismerő oklevelet kapott az eddig megtett 1210 km-ről.

Augusztus 20-ig szeretné elérni a Duna-deltát. A román úszót olvasmányélménye, egy Verne Gyula-könyv, A dunai hajós
ihlette a nem mindennapi vállalkozásra. A regényben Borus Demeter, több horgászverseny győztese elhatározza, hogy csónakkal evez le a Dunán, és csak azt eszi meg, amit útközben fog.

A sportoló könyvtáros - csakúgy mint a regény főhőse - szintén napi 50 kilométert akar teljesíteni. Azért vállalkozott az útra, hogy az olvasást népszerűsítse.

Forrás: Foter.ro

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?