KÜLFÖLD

Migránsok ragadtak a mexikói-amerikai határfal tetején, a határőröknek kellett kimenteni őket

Az illegális határsértők felmászni még fel tudtak az Amerikát Mexikótól elválasztó határkerítésre, de lejutni onnan már sehogy sem tudtak.

Az Egyesült Államok Határvédelmi Járőrszolgálatának (USBP) a munkatársai daruk segítségével mentettek meg három migránst, akik a Kalifornia déli részén található San Diego közelében fennragadtak a Mexikót Amerikától elválasztó, majdnem 10 méter magas határfal tetején - írja az amerikai Breitbart.

A kormányzati ügynökség beszámolója szerint a két mexikói illetőségű nőből, és egy férfiből álló illegális határsértők azután kerültek szorult helyzetbe, hogy az embercsempészek magukra hagyták őket, és a csúszós határfal amerikai oldalán már képtelenek voltak egyedül lemászni.

A hátárőrök a fal mentén kihelyezett térfigyelő kamerarendszeren keresztül észlelték a bajba jutott migránsokat. A kormányzati szerv helyszínre kivonuló emberei riadóztatták a tűzoltóságot, akik egy daru segítségével emelték le az embereket. A határsértőket őrizetbe vették és eljárást indítottak velük szembe.

„Ez a három ember nagyon szerencsés, hogy nem estek le a fal tetejéről, ami súlyos sérüléseket, vagy halált is okozhatott volna. Az ilyen és ehhez hasonló veszélyességi szempontok nem számítanak az embercsempészeknek. Ők a nyereséget sokkal többre tartják, mint a biztonságot.” – fogalmazott a Twitter-oldalán Aaron Heitke, az USBP egyik ügynöke.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?