KÜLFÖLD

Megrázó részletek a halálkamionról: borzalmas kínok között halt meg a 39 ember

A kamion vezetője elájult, amikor kinyitották az ajtókat és meglátta, mi van a raktérben.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a is beszámolt, 39 holttestet találtak egy bolgár kamionban Essexnél. Kiderült, hogy az áldozatok kínaiak, 31 férfi és 8 nő holttestét rejtette a hűtőkocsi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„A légmentesen zárt hűtőtérben, mínusz 25 fokban szörnyű körülmények között, kínok között haltak meg. Feltételezhető, hogy legalább egy napot bezárva tölthettek a konténerben” – ezt állapították meg az orvos szakértők.

A Scotland Yard szóvivője annyit elárult, hogy egy ír és bolgár kapcsolatokkal is rendelkező nemzetközi embercsempészcsoport állhat a szörnyűség mögött.

A korábbi hírekkel ellentétben, amelyek szerint Írországon keresztül érkezhetett a halálkamion, a legfrissebb vizsgálatok azt derítették ki, hogy a vontatmány a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből érkezett a Temze torkolatában fekvő Purfleet kisváros komptermináljába szerda hajnalban.

A kamionszerelvény vontatója és sofőrje, Maurice „Mo” Robinson viszont az ellenkező irányból, Észak-Írországból indult, és az angliai kikötőben vette fel a konténert.

A 25 éves sofőrt a rendőrség gyilkosság miatt őrizetbe vette, otthonában házkutatást tartottak.

„Mo nem tudhatott semmiről. Amikor kinyitotta a rakteret és meglátta, mi van benne, azonnal hívta a rendőrséget. Aztán elájult” – mondta a sofőr egyik barátja, és ezt egy szemtanú is megerősítette a rendőrségnek.

És ezeket olvastad már?