KÜLFÖLD

Megható: több kilométeres sorfallal búcsúztatták az elkötelezett ápolót – videó

Megható búcsúztatóban részesítették a koronavírus miatt elhunyt 78 éves ápolónőt. 5 évtized után sem volt hajlandó feladni a munkáját – de belehalt...
  • Szerző: Ripost

A 78 éves egészségügyi dolgozót tapssal kísérték el utolsó útjára kollégái. Sophie Fagan a kelet londoni Homerton kórházban halt meg, miután 5 évtizedes szolgálata végén megfertőződött a koronavírussal. Sophie otthon pihenve élvezhette volna nyugdíjas éveit, de gondolkodás nélkül utasította vissza a lehetőséget – inkább folytatta munkáját képzett ápolóként és gondozási koordinátorként.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ápoló még április 19-én fertőződött meg a koronavírussal, majd ugyanabban a kórházban kezdték kezelni, ahol egész életében dolgozott. Temetésére közel egy hónappal később került sor, május 14-én. Kollégái az út mindkét oldalán hosszú, méteres sorfalat alkottak és maszkban állva tapsolva búcsúztatták, még mások virágokat dobtak az útra és a kocsira. A végsőkig elhivatott Sophie megható búcsúztatásáról egy videót is készítettek.

„Szomorú, hogy végső búcsút kell vennem ma egy újabb NHS kollégámtól. Kiváltságosnak tartom magam, hogy ismerhettem és 7 éven keresztül együtt dolgozhattam vele” – nyilatkozta az egyik munkatársa a Daily Mailnek.

Fagan asszony ápolóként kezdte pályafutását még 1966-ban, a Hackney-i Keleti kórházban. A 2000-es évek óta közösségi ápolóként dolgozott és gondozási koordinátor is volt a Homerton Kórházban.

Fletcher, a kórház vezérigazgatója elmondta: „Sophie változtatni akart, és szenvedélye volt az idősek gondozása. Hatalmas szenvedéllyel végezte el a munkáját.”

És ezeket olvastad már?