KÜLFÖLD

Lánya zaklatóját keresi egy anya, a rendőrség feljelentéssel fenyegeti

A Facebookon posztolt képet egy elkeseredett édesanya, aki a bejegyzésben azt írja, hogy a fotón látható színes bőrû férfi zaklatta 12 éves lányát egy Freiburg felé közlekedő vonaton. A rendőrség ennek ellenére még a nőt fenyegeti.
címkék:
  • Szerző: WM

Egy 12 éves lány arról számolt be múlt hétvégén szüleinek, hogy a Freiburg és Schliengen között közlekedő vonaton egy színes bőrű férfi zaklatta szexuálisan. A diáklánynak még volt annyi lélekjelenléte is, hogy képet készítsen feltételezett zaklatójáról. A dühödt édesanya ezt a fotót posztolta a legnagyobb közösségi oldalra, majd annyit írt hozzá:

Ki ismeri ezt a férfit?

A bejegyzés hatalmas figyelmet kapott 24 óra leforgása alatt több mint 10 ezren osztották meg. Az egyik helyi lap megkereste az üggyel kapcsolatban a rendőrséget, akik az áldozat védelmére és a nyomozás érdekeire hivatkozva nem bocsátkoztak részletekbe. Ezt követően nem sokkal viszont a freiburgi rendőrség is kiposztolta ugyanazt a képet, amit az édesanya, de ők már felismerhetetlenségig kipixelezték a fotót. A szöveg pedig annyi volt rajta:

Így ne!

A hatóság közölte, hogy az érintett személy beleegyezése nélkül nem tehetünk csak ki úgy fotókat más emberekről, az ártatlanság vélelme ugyanis mindenkit megillet. Csupán a rendőrség, ügyészség, vagy a bíróság dönthet úgy, hogy közzéteszi egy körözött személy portréját. A rendőrség hozzátette, hogy könnyen eljárás indulhat a nő ellen, aki a fenyegetettséget érezve inkább el is távolította a bejegyzést az oldaláról.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?