Létrehozva: 2021.08.22.

Koronavírus – Vasárnap kezdődik 1,4 millió gyermek tesztelése a gyógyultak kiszűrésére

Vasárnap kezdődik Izraelben 1,4 millió gyermek szerológiai tesztelése a koronavírus-fertőzésen gyakran tünetmentesen átesettek kiszűrésére – jelentette a Háárec című újság hírportálja vasárnap Izraelben.

A szerológiai teszt kimutatja a koronavírus elleni antitesteket, amelyből kiderül, hogy mely gyermekek estek át – sokszor tünetmentesen – a fertőzésen. A szakemberek az eddig ismert esetek duplájára számítanak a 3-12 éves, még nem oltható, de az oktatási rendszerben részt vevő gyermekek vérvizsgálata alapján.

 

Az országos tesztelést a tanév megindítása érdekében végzik el, mert a tervek szerint a gyógyult, vagyis vérükben ellenanyagot termelő gyermekek házi karantén és gyorstesztelés, valamint távoktatás nélkül, mindig jelen lehetnek majd az óvodákban és az iskolákban, akkor is, ha fertőzöttet találtak csoportjukban.

Az egész ország területére kiterjedő kampányt közösen végzi az egészségügyi és az oktatási minisztérium a hadsereg polgári védelmi parancsnokságával, együtt a helyi önkormányzatokkal és oktatási intézményekkel.

A hadsereg mintegy 1400 felcser elsősegélynyújtó csoportot hozott létre, melyek az egész ország területén vért vesznek a gyerekektől ujjbegyből, és már mintegy 15 perc elteltével közlik a tesztek eredményét.

A múlt héten már megkezdték kísérleti jelleggel az iskolapadokba augusztusban visszatérő ultraortodox gyerekek vizsgálatát tíz településen, és a náluk felvett mintegy 35 ezer mintából kiderült, hogy a kicsik közel ötöde átesett már a fertőzésen.

A szakértők szerint az ultraortodox közösségekben magasabb a nem ismert megbetegedések aránya, mert lakóhelyeiken nagyobb a zsúfoltság, kevésbé tartották be a járványügyi előírásokat, kevésbé oltatták be magukat. Ezért azt feltételezik, hogy a nem szigorúan vallásosok körében alacsonyabb lesz a korábban nem azonosított fertőzöttek aránya.

„Szükség van a nagy szerológiai felmérésre, és fontos gyakorlati következményei lesznek, mert csökkenthetik, sőt megakadályozhatják a gyermekek és a szülők elszigetelődését és az osztálytermek bezárását ” – mondta a lapnak Lital Keenan-Boker professzor, az izraeli egészségügyi minisztérium betegségek elleni védekezési osztályának vezetője.

A tesztelést végrehajtó polgári védelmi parancsnokság bejelentette, hogy háromfős mintavételi csoportokat vezényelnek ki minden településre és lakónegyedbe. A csoportok tagjai intenzív kiképzésen vettek és vesznek részt. Sok önkormányzat már értesítette a szülőket a tesztelőállomások helyéről és nyitvatartásáról.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

borsonline.hu

Probléma Tilla hazautaztatásával - előállították a repülőtéren

mandiner.hu

Lavinát indíthatott el Orbán Viktor, ezt pedig páratlan szorongással figyelik Kijevben

ripost.hu

Titokzatos égi jelenséget észleltek szerte a világon, 40 évvel ezelőtt is láthatták már ezeket az idegen fénypontokat – Fotó

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

"A vőlegényem azt akarja, hogy piros legyen a menyasszonyi ruhám, mert már nem vagyok szűz"

KÜLFÖLD

36 millióért műtette magát Barbie-babává: fel sem ismerni a plasztika előtti képein

KÜLFÖLD

Megszakadt a szülők szíve: a bölcsődében meghalt az 5 hónapos, angyalarcú kisfiuk

KÜLFÖLD

Medvék közt bukkantak rá az elveszett kutyára - videó